Magyarország – Svédország Téma: Counter Strike

Ma este 20:00-kor sorsdöntő mérkőzésen fog pályára lépni a magyar labdarugó válogatott. Szerény kis országunk a nagy múltra való tekintettel 1986-ban jutott ki utoljára nagy világversenyre de sajnos akkor elég csúnyán leszerepeltünk.

Ez a magyar csapat megérett egy nagy világversenyre. Ezzel szerintem teljesen tisztában van az, aki kicsit is ért a mai futballhoz. A rutin keveredik a fiatal dinamizmussal, a tehetség a megfontoltsággal. A mai magyar játékosok nagy többsége külföldi profi bajnokságokban edződnek hétről hétre. Talán megszokták és végre levetették magukról a magyar ősbetegséget, a félelmet és a megalázkodást. Így talán lesz esély. Talán lenne…

Lenne, ha nem rakna a magyar sajtó egy akkora terhet ezekre a szerencsétlen srácokra akkora terhet, amelyet szerintem már fel sem nagyon tudnak dolgozni. Nem értem minek kell arról beszélni, hogy ez az utolsó lehetőségünk, most vagy soha. Miért kell ezt? Ha kimennek, ezek a srácok a pályára olyan görcsben lesznek, hogy azt rossz lesz nézni. A magyar fejesek minden egyes ilyen meccsel arról beszélnek, hogy ez talán megmentheti a magyar focit. Szerintem ez nagyon nagy hülyeség. A magyar focifejlődésnek indult. De nem ezzel a holland tulipánszedővel, hanem még Várhidivel aki teljesen más szemléletet folytatott fiatalított, és megpróbálta ezekre a játékosokra építeni a magyar csapatot. Erwin Koeman ezt vitte tovább annyiból más szempontot követve, hogy visszahívott már tapasztaltabb játékost és ezek mellé kezdte építeni a fiatalokat. Akik szerintem teljesen összeértek.
De este mindent meg fogunk látni megtapasztaljuk, hogy ez a hatalmas média felhajtás vajon mennyire tüzelte illetve fogta vissza a magyar fiukat.

Jelenleg a csoport 2. helyén állunk 13 ponttal. 3 pontra lemaradva a Dánoktól és 4 ponttal vezetünk a Svéd válogatott előtt. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a 6 forduló alatt mi lejátszottunk a 2-2 „könnyű” mérkőzést Máltán és Albániában, idegenben majd pedig itthon is. A 4 meccs alatt megszerezhető 12 pontból megszereztünk 12 pontont. A maradék egy pontont az első fordulóban Dánia Budapesti vendégjátékán csíptük el egy 0-0 eredményt. Igaz ez még csak 5 forduló sajnos Svédországot már megjártuk és elég csehül jártunk, mert 2-1-es arányban vereséget szenvedtünk. Pedig talán ezen a meccsen játszottunk a legszebben talán a svédeknek volt 4 kapura lövésük és jó napot. Szóval, amire ki szerettem volna térni csak kicsit elkalandoztam, hogy a neheze még csak most jön. Svédország itthon, Portugália itthon, Portugália idegenben és Dánia itthon. 4 mérkőzés alatt, ha szerzünk 6 pontont, akkor teljesen biztos szinte, hogy pótselejtezőt fogunk tudni játszani majd valamelyik másik csoport másodikkal. A realitások talaján maradva elég nehéz dolga lesz a magyar csapatnak, de nem kivitelezhetetlen ez a 6 pont.

Este mindenki szurkoljon a magyar csapatnak ki a helyszínen a Puskás stadionban, ki-ki a tv előtt. Akkor sincsen gond, ha vereséggel hagyjuk el a pályát, mert ez benne van a fociban csak akkor jellemző, hogy letargikus hangulatba kerül az ország és hajlamosak vagyunk temetni a csapatot. Ezt ne tegyük! Hajrá magyarok!

A csoport állása jelenleg.

1. Dánia 6 5 1 – 13–2 +11 16
2. Magyarország 6 4 1 1 8–2 +6 13
3. Portugália 6 2 3 1 8–4 +4 9
4. Svédország 6 2 3 1 6–2 +4 9
5. Albánia 8 1 3 4 4–8 –4 6
6. Málta 8 – 1 7 0–21 –21 1