CS/EAC/HUGUI update info Téma: Counter Strike

A fenomenális Counter-Strike 1.6 update után frissítették az EasyAntiCheat klienset is. Ennek következtében a korábbi CS verzióval már nem kompatibilis az EAC, így aki azzal akar játszani Startup error: Error Code 1 hibaüzenetet fog kapni az anti-cheat klienstől. Ez gyakran akkor is előfordul, ha a Steam már frissített. Ebben az esetben manuálisan kell belenyúlni kicsit a mappákba.

ÚJ TARTALOM
Kezdetnek erősen ajánlott lementeni minden saját/egyedi fájlt (pályák, configok, hangok stb.), majd törölni kell a cstrike mappát. Ezt követően a Steam Library részében el kell távolítani a Counter-Strike játékot a Delete Local Content… opcióval. Ha ez megvan, mehet ismét a telepítés az Install Game… menüpont kiválasztásával. Ez természetesen az internetkapcsolat/számítógép minőségétől függően eltarthat néhány percig. A türelmes várakozás végén az új CS mappánkat a …\Steam\steamapps\common\Half-Life helyen találjuk, szintén cstrike néven.

GRAFIKA
A legtöbb új grafikai problémát orvosolhatjuk a -nofbo (képarány) és -nomsaa indítási opciók (Launch Options) megadásával, illetve a gl_vsync 0 konzol parancs alkalmazásával. Továbbá a beállítások Video részlegében található egy új opció (Low video quality), melyet nyilván nem kell külön magyarázni.

KÉPVILLOGÁS
Változtasd meg az asztali képernyő felbontásodat a kívánt frissítési gyakoriságúra.

HANG
A legtöbb hanggal nincs gond, de az in-game beszéd kissé hibás jelenleg, amit az okoz, hogy van aki nem bétát használ és van aki igen. Ezt vagy még a bétában javítják, ha sokáig lesz béta fázis, vagy a végső kiadással hozzák helyre.

MOZGÁS ÉS CÉLZÁS
Időközben már megszűnt a legtöbb mozgással és célzással kapcsolatos probléma, csupán helyenként több parancsot is meg kell adni a régi érzés eléréséhez. Egyelőre a megfelelő mozgást az fps_max 99 konzol parancs biztosítja. A célzásnál behoztak egy új parancsot, ez az m_rawinput. Ez 1-es értéken magas minőség használatára állítja a számítógépet, alacsony bemeneti késleltetéssel. A 0-s értéken az egér mozgása ugyanolyan marad, mint amilyen korábban volt. A futás lassú sebessége szintén javítva lett a bétában.

KAPCSOLÓDÁS
A netkód is frissítve lett, már mindenkinek 100 000-es rate értéket kell használnia. (Nem minden szerver kompatibilis még a bétával, így előfordulhatnak esetleges véletlenszerű lecsatlakoztatások.)

GUI-K/EGYEDI TARTALMAK
A CZ modellek lecseréléséhez csak ki kell venni a CS beállítások Video részében található Enable HD models pipáját. Egyedi GUI esetében törölni kell a OptionsSubVideo.res fájlt a cstrike\resources mappából az új videóbeállítások eléréséhez. Egyedi GUI-k használatához be kell pipálni a szintén a Video beállítások között lévő Allow custom addon content opciót.

Tapasztalataink szerint a legtöbben HUGUI-t használtok és sokan jeleztétek is, hogy nem működik. Az update hullám végén nagy valószínűséggel ez a GUI is fog kapni egy frissítést, de addig is a fentebb említett Allow custom addon content opció engedélyezésével, a GUI újratelepítésével (a …\Steam\steamapps\common\Half-Life\cstrike mappába), illetve ezt követően a resource (…\Steam\steamapps\common\Half-Life\cstrike\resource) könyvtárban található OptionsSubMouse.res és OptionsSubVideo.res fájlok törlésével ismételten egy tökéletesen funkcionáló HUGUI-t kaphatunk.

ÁLTALÁNOS TIPPEK
– 100+ FPS eléréshez az fps_max [érték] parancs mellett az fps_override 1 parancsot is alkalmazni kell.
– Hivatalosan a -noforce és -freq indítási paraméterek már nem működnek többé, törölve lettek a játékból, ugyanakkor számos felhasználó szentül állítja, hogy továbbra is van érzékelhető különbség beállított -noforcemaccel és -noforcemparms indítási paraméterekkel, főleg ha ezeket m_rawinput 1-gyel egészítjük ki a játékban.
– Ha (egyedi) egér gyorsítást szeretnél az m_rawinput 1 mellett alkalmazd az m_customaccel 1 konzol parancsot az m_customaccel_exponent 0.6 (a régi windows-os egér érzékenységi értéked duplája, ennyi tized legyen az érték – pl. 4/10-nél 0.8), az m_customaccel_scale 0.02 és az m_customaccel_max 0 kiegészítő parancsokkal. Ilyenkor az eredeti sensitivity értéked felét használd.
– Akiknek folyamatosan felugrik (“felnéz”) a célkereszt, vagy csak szimplán nem érzékeli megfelelően az egeret, azok használják a cl_mousegrab 1 konzol parancsot.
– Csatlakozás után minimum 30 másodpercet kell várni újabb érzékenységi (sensitivity) értékek megadása között.
– A cl_minmodels 1 konzol parancs mellett most már azt is be lehet állítani, hogy pontosan mely modellek legyenek a 2 csapatnál (1-1). Ezt a cl_min_ct X (2 = GIGN; 4 = GSG-9; 7 = SAS; 9 = SEAL; 10 = CZ/SPETSNAZ) és a cl_min_t X (1 = ELITE; 5 = GUERILLA; 6 = ARCTIC; 8 = PHOENIX; 11 = CZ/MILITIA) parancsok segítségével lehet elérni.
– Változott a hud_fastswitch parancs is. Mostantól 0 értéken ki van kapcsolva, 1-en görgővel és számbillentyűkkel is azonnal vált fegyvert, 2-n pedig a régi verziót választhatjuk, vagyis csak a számbillentyűkön lesz gyors váltás, a görgőn nem.
– Az snd_noextraupdate konzol parancsot 1-es értékre állítva jobb teljesítményt kaphatunk.
– A -mousethread indítási paraméter használata mellett kapunk egy újdonságot, az m_mousethread_sleep konzol parancsot. 1-es értéken 1000 Hz-es frissítésre állíthatjuk az egerünket, 10-es értéken pedig 100 Hz-re. 0-s értéken a lehető legmagasabb automatikus értéket használja a játék (1000+ Hz).
– A cl_filterstuffcmd 1 konzol parancs segítségével korlátozhatjuk a szerverek hozzáférését a config fájljainkhoz. (Például levédi a bindeket és a net beállításokat.)

BÉTA
Az általános frissítések mellett lehetőség van béta CS-vel játszani, amit mostanában elég gyakran, kb. 2-3 naponta frissítenek. Ilyenkor a korábbi javítások mellett sok új dolgot is kaphatunk, amik nem mindig hasztalanok.

Bétába így lehet átváltani: Steam > Library > Counter-Strike + Half-Life > jobb klikk: Properties (Tulajdonságok) > BETAS > Beta – Beta > Steam újraindítás. Ahogyan azt látjátok a Half-Life-ot is át kell rakni bétába, így akinek nincs HL a steam accountján, az sajnos nem tudja használni a béta CS-t sem.

Az SDL2.DLL probléma akkor jelentkezik, ha csak egy játékban váltottál át bétára, nem pedig a CS-ben és HL-ben egyaránt. A megoldás értelemszerűen annyi, hogy mindkét játékban átváltotok bétára, vagy egyik játékban sem. Ezután ellenőrizni (hitelesíteni) kell a játékfájlokat (Library//Properties/Local files/Verify integrity of game cache…) vagy újratelepíteni Steamből.

Utolsó frissítés: 2013. március 3., 21:38
Forrás: signfrag