*update*RG-Esports Bootcamp Blog – Játék és Mélyvíz Téma: Counter Strike

„A kimerültség eredményezte dekoncentráltság az ötödik találkozón olyannyira eluralkodott felettük, hogy szerencsésebbnek láttuk, amennyiben megköszönjük a TLR akkora már kivégzőosztagosainak a maratoni, ámbár korántsem felhőtlen han


MOLTES – advanced

Az amerikai konyhás lakótérben reprezentált halkolónia baljóslatú gondolatokat ébreszthet az emberben, amennyiben túlságosan elmélyed a diszkréten megvilágított akvárium látványában. Nem különösebben világszenzáció, hogy a hozzáértő tulajdonosok a kopoltyús légzőszervvel rendelkező háziállatok számára a túlélésük érdekében vizet biztosítanak. Nem biztosít előnyt a Kémiai Nobel-díj elnyeréséhez azon tényszerű megállapítás, miszerint a Guppik anyagcsere ciklusaira kitűnő hatással van a Counter-Strike: Source.

Azzal ellenben nehezen vitatkozhatunk, hogy különös, és egyben félelmetes élmény, amint a szeretnivaló halacskák egyszer csak besorolnak egymás mellé, megmerevednek és kiguvadt szemüket WEST és MOLTES monitorjára szegezik, mintha értenék, tudnák, mi is történik a negyed tizenegyre leszervezett edzőmeccsen a Visualize Your Enmity ellen. Hosszú perceken keresztül figyelték a mérkőzés kimenetelét, miközben

A VESZPRÉMBEN BOOTCEMPELŐ RG-ESPORTS

bedarálta a – hatalmas megdöbbenésre – náluk is fáradtabb gyakorlópartnert. Az összesen négynaposra betervezett csapatépítő- és fejlesztő tréningen természetesen hiánytalanul megjelent a BECUP-ra készülő RG-Esports magyarországi játékos garnitúrája. A veszprémi helyszínen egyébiránt a csapatkapitányi posztot birtokló ZEN főhadiszállása, melyen a logisztikai, vendéglátói és turisztikai feladatkörben szponzori szerepet ellátó szülőkkel, testvéreivel, valamint a felkészülést olykor megnehezítő kutya-macska párossal osztozkodik.


advanced


NOFEAR

A családi idillt felborítandó, a nappaliban berendezett gyakorlóközpont stratégiai szempontok alapján került kijelölésre. Nagyjából három méteres vonzáskörzetben található a hűtőgép, mosdó, légkondicionáló, kerti terasz, valamint a korábban emlegetett Guppis tartály. A nappali közepén elhelyezett asztal mindkét oldalán ketten-ketten osztozkodnak: advanced – NOFEAR az egyik, West – MOLTES a másik oldalon. A csapattársakra tökéletes rálátást biztosító asztalfői pozícióból pedig ZEN pofozgatja a csapategységet.

Hétfő késő délutántól kezdődően jelentősen megnövekedett a kertvárosi övezetben található rezidencia áramfogyasztása. A fogyasztói szokásokkal kapcsolatban megjegyezhetjük, hogy NOFEAR valamilyen egészen különleges étrendtrendnek hódol, ugyanis a bevásárlóközpontok édességosztályait megszégyenítő batyuval érkezett a helyszínre. Egyebet nem nagyon találhatunk NOFEAR bevásárló listáján, sajnos, márpedig a kedd délután kezdődött és szerda hajnalban befejeződött kíméletlen edzőmérkőzések és kánikula nem csak NOFEAR-t agyműködését nullázták.

Hozzávetőlegesen délután öt óra tájékában elstartolt az Esports Heaven szervezésében megrendezett Gigabyte G1 Cup, melyen lengyelországi ellenfél jelentette az első leküzdendő akadályt. A könnyűszerrel megnyert mérkőzést (27-3) követően a második meccskörben a hírhedt játékosokkal felálló Decerto megakadályozta a továbbjutást, miután infernon 16:11 arányban diadalmaskodtak, jóllehet az egyes szituációkon bizony-bizony komolyan meglepődtünk. A vereség ellenére magabiztosan vártuk a TLR csapatával előzetesen megbeszélt öt mapos tréningprogramot.

Mindannak ellenére, hogy egyetlen összecsapáson sem sikerült felülkerekednünk gyakorlópartnerükön, szoros mérkőzéseket játszottunk. A kimerültség eredményezte dekoncentráltság az ötödik találkozón olyannyira eluralkodott felettük, hogy szerencsésebbnek láttuk, amennyiben megköszönjük a TLR akkora már kivégzőosztagosainak a maratoni, ámbár korántsem felhőtlen hangulatú felkészülési mérkőzéseket. A hajnali órákban uralkodó állapotokról összefoglalóan mindössze annyit lehetne elmondani, hogy kiváló minőségű pszichoaktív szerek bevizsgálásával sem sikerült volna elmozdulnunk a cselekvőképtelenség állapotából.

Fizikailag és szellemileg egyaránt elfáradtunk, a keddi nap zárásaként ásványvizes palackot hajtottunk Föld anyánk adományára és felszállingóztunk az emeleten „berendezett” szállásunkra. A szobában eluralkodó, egyre elviselhetetlenebb meleg eredményeképpen MOLTES és bazsowicz viszonylag korán, fél kilenc magasságában letántorgott. Miután a többiek zavartalanul élvezték a hőségrobbanást, veszélybe került a korábban megbeszélt tíz órás strandjárat. A probléma megoldására gyorsan találtunk elméleti megoldást, melyet néhány minutummal később átültettünk egy tökéletesen működő modellre. MOLTES zenei kollekciójának egy hangképzésben és lágy tónusban megmunkált darabjával ismertettük meg a versmértékben horkolókat. A maximumra felhangosított telefonkészülékből kiömlő hanganyag gyorsan utat talált magának a hallójáratokba és mindenkit felébresztett.


West – ZEN

Szépen lassan leszállingóztak a többiek, majd a fejedelmi reggeli elfogyasztása után (újfent köszönet illeti ZEN felmenőit) összeszedelőzködtünk és felkészültünk Balatonalmádi strandkomplexum meglátogatására. A családi autóparkhoz tartozó, ránézésre tizenöt, a motor beindítása után huszonöt évesnek tippelhető Volkswagen Transporter kisbusszal, valamint egy másik négykerekűvel átszáguldottunk a szomszédos Balatonalmádiba. A vízparton összegyűlt, minden árnyékos négyzetméteren összezsúfolódott embertömeg, a helytelen ötlettől vezérelt monokinizők, valamint mi sem legeltethettünk szemünket NOFEAR acélosra kidolgozott felsőtestén. Tudniillik NOFEAR többszörösen megismétlődött véletlenek, félreértések folytán belegabalyodott az államigazgatás hálójába, és kénytelen volt visszautazni Budapestre.

A magyarországi víztározó köré felépített infrastruktúra használati díjának megtérítése helytálló döntésnek bizonyult. Egyrészt nem engedhettük meg magunknak, hogy térítésmentesen leégjünk. Másrészt az időjárás-jelentésekben állandóan hangoztatott „ha kimész a napra 12 és 15 óra között elpusztulsz te szerencsétlen” veszélyforrást kereken 400 forintért megtapasztalni könnyen felejthető élmény lesz. Habár megpróbáltunk szembeszegülni az egyre jobban szurkáló napsugarakkal – MOLTES-nek mindez potom 1500 forintjába fájt, egy olyan termékért fizetett, mely alapvetően felgyorsította a leégési folyamatot. Mindenesetre épületes látvány lehetett (ZEN és West kivételével) három hulla fehér ember az afrikai bennszülöttek feketeségével vetekedő tömegben. Ha még tudták volna, hogy Counter-Strike: Source játékosok…

Csobbanás, sör, sör, csobbanás, sör, unalom, unalom. Fantasztikus sorozatunkat megszakítva vizibicikli bérlés mellett döntöttünk. Megszegtünk minden lehetséges tiltólistás tevékenységet, melyről a parton tájékoztattak bennünket és betekertünk a halastóba. Egészen véletlenül egy szexuális tevékenységekre kiéhezett párocska mellett „horgonyoztunk le”, büszkén kijelenthetjük, hogy megakadályoztuk a légyottot, és mintha ennek örömére egy kósza mosolyt is felfedeztünk volna a gyengébbik nem arcán.


ZEN – MOLTES

Egy órányi feledhetetlen vizibiciklizést követően visszaballagtunk a táborhelyig, majd gyorsan összepakoltunk, elindultunk az egyik mellékutcában hátrahagyott kisbuszig. Kiszellőztettük az ötvenfokos Transportert és reménykedtünk benne, hogy ZEN-nek sikerül összehangolnia vezetési ismereteit az öregedő és emiatt gyakran zsörtölődő mechanikával. Visszagondolva nem éppen megfelelő szabadidős tevékenységet választottunk, mikor a part mellett döntöttünk, a visszafelé vezető úton mindannyian (a logikus kivétellel) egyre nehezebbé és nehezebbé vált az éberség megőrzése.

Estebédünket a hőséget árasztó teraszon fogyasztottuk el, nyomban az emésztési folyamatok beindulásával bejelentkezett első ellenfelünk. A keddi játéknappal ellentétben egyetlen vereséget könyvelhettünk el, igaz, a tizenegyes kezdéssel megtámogatott n!faculty elleni párharc ismételten felemésztette a maradék energiánkat. Tegyük hozzá, a németek folyamatosan kitolták közepet és banánt, melyre nem találtunk egykönnyen használható ellenszert. A mérkőzés vége már-már esztelen lövöldözésbe fulladt, de legalább szerdára elcsendesedett a veszprémi elektronikus kultúrház.


ZEN

Csütörtök reggel, a takarodó idejéhez viszonyítva kora hajnalban, az augusztusi melegrekord Veszprémben ismételten éreztette hatását. A rohamos gyorsasággal melegedő szobahőmérséklet kiugrasztott bennünket az azerbajdzsáni menekültszállást felidéző lakosztályból, azonban advanced és NOFEAR szabályosan belegyógyult a fekvőszivacsokba. Annak érdekében, hogy minél korábban felkészülhessenek az egész napos semmittevésre, tökéletesítettük a szerdán bevezetett ébresztőt. Ezúttal megörökítettük az atmoszférikus melódiák hatására összerezzenő férfitesteket, bamba pillantásokat és NOFEAR történelmileg kulcsfontosságú, kamerával rögzített halálos fenyegetését.

A mellékelt felvételen bepillantást nyerhetünk, amint MOLTES önfeláldozó módon felaprítja a csapat megreggeliztetéséhez szükséges alapanyagokat (sajt + kolbász). Az ebédidőbe csúsztatott reggelizést szabadfoglalkozás követte, szinte mindenkinél előkerültek a Counter-Strike: Source melletti hiánypótoló produktumok. West a League of Legends válogatott szellemi fogyatékosaiba próbált értelmet verni; ZEN saját példáján bebizonyította, hogy a Protoss durván OP; advanced esetében többször előkerült az Age of Empires Online, valamint a WarCraft III.

NOFEAR előszeretettel csákányozott a Minecraft univerzumában vagy kergetett élőhalottakat a Left 4 Dead második epizódjában. Természetesen a nap folyamán többször is előkerült a CSS valamilyen formában: MOLTES majdnem meglőtt félezer ellenfelet deathmatch-en, ZEN úgyszintén DM-szerveren csiszolgatta lövéstechnikáját. Később Molti felcsatlakozott a hazai csúcsminőséget képviselő Wanteds szerverre, néhány percig legalábbis biztosan.

A gyermekmegőrző egészen délután négy óráig felügyelet nélkül működött, ez időtájban ZEN elejtette a mondatot, mely összecsődítette a csapatot. Az edzőmérkőzések tíz perces megszakításokkal követték egymást, fogalmazhatunk úgy, hogy felemás sikerekkel. Summa-summarum, a felkészülésbe fektetett idő és energia mindenképpen eredményesnek nevezhető, kifejezetten azon csapatok ellenében, ahol olykor korábbi önmagunkat alulmúlva teljesítettünk. Az bootcamp minden egyes napján felhalmozott öt-hatórányi tiszta játékidő minden bizonnyal elegendőnek bizonyul, sőt, annak kell bizonyulnia BECUP-on.

Pénteken reggel a következőket mondta el a rádióban egy reszelős férfihang: „Budapesten az elmúlt 100 évben nem volt ilyen meleg. Pestszentimrén például 39 fölötti hőmérsékletet mértek.”