ICL? Revolution? Kezd uncsivá válni Téma: Counter Strike

Az egy dolog, hogy az idei évet nézve ismét egyre többen érzik úgy hogy a LANos iparban van fantázia, hisz ha belegondoltok idén négy brigád is csinált lant (Becup, ICL, ELTE, D-LAN), de valahogy az egész kezd hiteltelenné válni számomra. A

Azzal sokan tisztába vannak, hogy a becup ismét milyen marketinggel, milyen rendezvényt hozott össze, ez most lerágott csont.

Hétvégén került megrendezésre az ICL negyedik, és összességében vagy a hetedik vagy nyolcadik hazai lan. Ígéretek mindig voltak, hogy ez a lan most nagyon durva lesz ezért, majd még durvább lesz azért, végül a negyedik állomásra már egészen forradalmi is lesz. Ehhez képest véleményem szerint továbbra sem sikerült semmi komolyabb koncepciót, vagy irányvonalat belőni. Csak üres ígérgetések, és megvalósítatlan, vagy másképp megvalósított eredmények követik ezt a rendezvényt is.

Az egy dolog, hogy amiket a hírekben említettek vagy ígértek azt nem sikerült maradék nélkül teljesíteni. Itt csak pár dolgot vennék alapul a teljesség igénye nélkül:

Több hírben is szerepelt, hogy majd holnap / jövő héten / tegnap előtt fogjátok értesíteni a csapatokat, a díjazásról, vagy egyéb fontosabb hírekről. Ezek a hírek természetesen menetrend szerint sose érkeztek meg időben. Erre persze a válasz biztos az lesz, hogy volt jobb dolgotok is. De ha így volt miért ígértetek előre? Hiteltelen az egész…

A komoly díjazást, az 1.6osoknál nem nagyon lehetett megvalósítani, de a Codosoknál se volt semmilyen egetverő komoly díjazás. Most nem a nevezett csapatok / kifizetett összegek képletet vitatom, de a hír szerint nem is függ össze a két dolog egymással. Vagy ha igen, akkor pedig nem ártott volna ennek megfelelő módon tájékoztatni a publikumot. És egy kört téve a helyszínen Pixel pultot sem láttam sehol ahol bérelni lehetett volna cuccokat, talán ha így van akkor a TW cuccait se nyúlja le senki, hanem bérel egeret egérpadot.

Nem hogy provocateames cuccokat, de még a Provocateamet se láttam, lent és az árlistát sem, amin a nem létező termékek rajta voltak.

Átlépve ezeken a marketingfogásokon. Nézzük csak mi itt a revolution dolog? Én igazából semmi forradalmit nem vettem észre. Örültem, hogy pénteken nem vettem nyakamba a várost, és mentem ki nézelődni, mert nem lett volna mit. CS nem volt a Codosok csak éjfél magasságába kezdték el az egészet. Szombaton egy laza másfél két órás csúszással el is indult a CS, a Codot pedig két szerencsétlen admin vitte végig, papírokkal a kezükbe. Előszőr csak azt hittem, hogy az ülésrend vagy ilyesmi van a kezükbe, közben kiderült, hogy azon vezetik a lant. A belül található adminpultban pedig elég szellősen ültek az OGC képviselői az 1.6-t levezénylő admin és pár cseh vagy szlovák hírező, szóval bőven lett volna hely és merem remélni, hogy infrastruktúra is számukra, hogy ne őskori módon kelljen az egész dologgal megküzdeni. Röviden úgy lehetne összefoglalni a Codos részleget, hogy amikor az 1.6osok még nem a Codosok már, és amikor már a CSsek nem a Codosok még javában játszottak.

Próbáltam még keresgélni kicsit, hogy hova bújt az a forradalom, de ahogy korábban Pestszentimrén se sikerült meglelnem az esport kezdőpontját, úgy itt sem bujt elő az őrjöngő forradalmi hangulat.

Szóval akkor most mitől is kellett volna összepisilni magam, amikor belépek a váci csarnokba?
40 compo gép? szép teljesítmény, de jelen esetben nem hozott akkora hasznot, és fejedelmi újítást se véleményem szint, hisz volt már ennél komolyabb és gördülékenyebb compogépes lan itthon.
1on1 színpad? Játszott ott valaki?
2 ből 1 pokerasztal eldugva a sarokba?
Szokásos csúszások?
0 Codos közvetítés?
0 info a verseny honlapján?

Valaki világosítson már fel ha megoldható, mert valóban érdekelne

Kíváncsi vagyok mikor jut el újra ez az egész lanosdi arra a szintre, hogy inkább a tettek domináljanak, és azt kövessék a pozitív hírek, mint sem jöjjenek az ígérgetések, és maradjanak el a tettek. Vajon lesz még itthon olyan nagyobb volumenü lan, ahol az ígéretek be lesznek tartva? A minőségi jelzőt már nem is merem mellébiggyeszteni…