mindcandyz #6 Téma: Érdekes

Top20 Videóklipp

Két oka is van ennek a mostani bejegyzésnek, amellett, hogy megosztom veletek a 20 kedvenc videóklippemet, az egyik pedig az, hogy ki akartam próbálni a CSHU V4 blog/klánhírrendszerébe beiktatott YouTube videó beszúrást, a másik pedig az, hogy kiváncsi vagyok a Ti kedvenc klippeitekre.

A hangsúly ezúttal magán a klippen van. Én se feltétlenül a kedvenc számait raktam bele a listába, hanem azokat a klippeket, amik valami miatt a leginkább megfogtak. Vannak persze nagy hiányzók a listáról, hiszen a Fatboy Slim-nek, az Aphex Twin-nek vagy Moby-nak rengeteg nagyon ütős klippje volt, ahogy a The Chemical Brothers három klippel fel is fért nálam a Top20-ba, pedig nincsenek a legkedveltebb előadóim között. Igyekeztem egy-két kedvenc klasszikusom mellett olyanokat is beletenni a listába, amikkel nem találkozik az ember minden nap a VIVA-n vagy az MTV-n.

A klippekről egyenként nem írok, van amelyik azért van benne, mert vizuálisan üt, valamelyik csak vicces vagy ötletes, van amelyik hatásvadász, de a nagy részük leginkább az elvontságával és abszurditásával fogott meg. Természetesen a fórumban lehet véleményezni a klippeket, ha valakinek ehhez lenne kedve, és persze – mint azt már említettem – várom a Ti kedvenceiteket is. (A The Prodigy – Smack My Bitch Up-ja egyébként simán Top10-es, csak le van tilta YouTube-ról a fullverzió) 🙁

20. Pendulum – Slam

19. Freestylers – Push Up

18. The BPA – Toe Jam

17. Rob Dougan – Clubbed To Death

16. Justice – DANCE

15. The Chemical Brothers – Believe

14. The Chemical Brothers – Hey Boy Hey Girl

13. The Chemical Brothers – The Test

12. Moby – In This World

11. Unkle – Rabbit In Your Headlights

10. Katie Melua – I Cried For You

9. Secta Chameleon – More Than A Feeling

8. Röyksopp – Happy Up Here

7. Adam Freeland – We Want Your Soul

6. Massive Attack – Teardrop

5. Björk – All Is Full Of Love

4. Trifonic – Parks On Fire

3. FC Kahuna – Hayling

2. Múm – Sing Along

1. Gnarls Barkley – Who’s Gonna Save My Soul