mindcandyz #1 Téma: Érdekes

Gondoltam, ha már van lehetőség a CSHU-n blogolni, akkor miért maradjak ki belőle, hiszen sok mindenben különbözik ez a koncepció egy átlag blogtól. Ami a mérleg negatív oldalára írható, hogy a fejléc és a képek beszúrásán kívül nincs sok lehetőség az egyedi kinézet és stílus megteremtésére, ráadásul az egész egy kész portálrendszerre épül, tehát viszonylag csak egy szűk közegnek lehet rajta keresztül publikálni.

Amire viszont nagyon jó, hogy jóval többen olvashatják, mintha csak úgy a vakvilágba blogolna az ember valami bloggyűjtő-siteon, így az „ajánló”„népnevelő” és „megmondó” blogok nem csak, hogy életképesebbek, de több emberhez is eljuthatnak, igaz csak egy szűk közösségen belül. El is határoztam hát, hogy majd blogolok én is innentől, főleg az „ajánló/népnevelő” kategóriában, hogy terjesszük a kultúrát.

Mint már említettem a V4-re való átállásnál egy cikkben, hogy a blog „nem baj ha vicces, és csak részben kapcsolódik oldalunk profiljához, főleg ha még tematizáltak is a bejegyzések”, és erre még nem igen láttam példát eddig, hogy valaki rákapott volna a CSHU-n való blogolás ízére. Hozzáteszem, hogy eddig én sem, de én korábban is azoknak a „bloggereknek” a sorát erősítettem, aki egy hetet okoskodik a megfelelő designon, az első két nap ír 6-8 bejegyzést, majd szép lassan elkopik a lelkesedés.

Lehet persze azon okoskodni, hogy ez ihlet- vagy olvasottsághiányból fakad-e, de tény, hogy ez nálam mindig is így volt. Most teszek azért egy új próbálkozást, úgymond „hazai pályán”, hiszen az Offtopic fórumokban (film/sorozatok/zene) kialakult – a CSHU-tól többnyire szokatlan – értelmes beszélgetéseknek köszönhetően, úgy döntöttem, hogy megér egy próbálkozást ez a blogolás, hiszen azért akad itt olyan olvasó is, akinek esetleg tudok olyat ajánlani, amivel maga amúgy nem találkozna, és lehet, hogy egyébként tetszene neki.

Jó példa erre talán a SKINS sorozat elterjedése az ismerőseim körében, ami majd itt a blogban is megkapja a saját postját, hátha tovább lehet növelni a rajongók amúgy nem túl népes táborát. Fontos azonban azt leszögezni, hogy ennek nem csak az a célja, hogy másokra tukmáljuk saját ízlésvilágunkat, hanem, hogy az adott témáról egy értelmes, konstruktív beszélgetés alakuljon ki, és esetleg közben néhány olvasó látókörét tágíthassuk vele.

A blog egyébként azért „mindcandyz”, mert a CSHU-rovattá avanzsált „eyecandy” kifejezés továbbgondolása. Nyers fordításban az „eyecandy” „szemcukorka”-t jelent, ami ugye továbbgondolva azt jelenti, hogy „az, amit a szem szívesen nyalogat”, azaz „amin a szem szívesen legel”. Ez továbbgondolva azért lett „mindcandy”, mert nem feltétlenül csak a „szemnek”, hanem az „elmének” is jót tesz az, amit itt láthattok majd a blogon.

A jövőben tehát mindenféle ajánlót olvashattok majd (filmkritikákat, sorozat- és zeneajánlókat), esetleg kevésbé ismert, de nagyon jó internetes oldalakat, YouTube channeleket is promózok. Persze nem kizárt, hogy lesznek majd kikacsintások más témákba is, de az alapkoncepció az, hogy itt kicsit a CS-től eltérően, szórakozás és kulturális vonalon mozogva ajánlgatom majd a saját hülyeségeimet, aztán aki kíváncsi erre, az olvassa, esetleg véleményezi is a fórumban, a többiek meg nem. Már ha egyáltalán erre bárki is kíváncsi…