mindcandyz #2 Téma: Counter Strike

Hogy ne fusson zsákutcába a blogolás project, rögtön az egyik kedvenc oldalamat ajánlanám, ami leginkább azoknak fog bejönni, akik elég jól tudnak angolul ahhoz, hogy megértsék a poénokat felirat nélkül is, szeretik a szarkasztikus humort, kellően filmfanatikusok és előny, ha a 80-as évek első felében születtek vagy korábban, így ezáltal van egy fajta nosztalgikus kötődésük a 80-as/90-es évek filmiparához.

Nem véletlenül használtam a „nosztalgia” kifejezést, ugyanis a mai bejegyzésben a Nostalgia Critic-et szeretném bemutatni nektek. A Nostalgia Critic nem más, mint Doug Walker egyik fiktív karaktere, aki hetente egyszer (általában szerdánként) elővesz a polcról egy régi gyerekkori klasszikust – legyen az animációs film, családi vígjáték, videójáték feldolgozás vagy csak korszakos etalon – és közel 20 percben úgy mutatja be az adott alkotást, hogy rávilágít az összes olyan hibára és logikátlanságra, amire akkoriban aligha figyeltünk fel, legalábbis nem ennyire koncepciózusan.

Az egész videóblogot – mert, hogy arról beszélünk – leginkább egy sitcomhoz vagy vígjátéksorozathoz tudnám hasonlítani, hiszen amellett, hogy heti 20 percben jelentkezik, még veszettül vicces is. Az idei április 1-ei hírek közé becsempésztem az egyik movie review-ját, a ’89-ben készült The Wizard-ról, melynek központi témája a videójáték volt, és annak ellenére, hogy mindössze csak 14 komment érkezett – ebből az enyémet és 3 értékelhetetlen offolást leszámítva – mindenkinek bejött.

Nostalgia Critic sikere szerintem abban rejlik, hogy úgy mutat be 20 percben régi filmeket, hogy azok, akik még csak nem is hallottak róla, végigkövethetik simán a történetet, miközben jobban szórakoznak, mint a legtöbb egészestés agymosó-vígjátékon. Doug emellett elég jó színész – bár ha egyetlen negatív kritikával kéne illetnem a produkcióját, akkor az az lenne, hogy néha túljátsza a szerepét – ami ugye szükséges az igazán jó szarkasztikus és cinikus poénokhoz.

Mivel a Nostalgia Critic repertoárja folyamatosan szélesedik, így mostanában csinál Top11-es listákat különféle filmes dolgokról is (bár ezek közel sem annyira a vicces kategóriába tartoznak, inkább csak érdekesek), illetve már régi és új klasszikusokat is hasonlítgat össze (pl Batman vagy a LOTR), de én továbbra is csak a klasszikus filmbemutatótit/kritikáit ajánlanám nektek. Mivel elég sok található a Nostalgia Critic honlapon, így kigyűjtöttem a 10 legérdekesebbet, amikkel talán érdemes bepróbálkozni, hogy megszeressétek ezt az egész jelenséget. Persze szerintem ez közel sem lesz olyan nehéz, hiszen akire igazak az első bekezdésben leírtak, az 1-2 videó után hamar fel fogja venni ezt az oldalt a kedvencei közé, és nem csak ezt a 10-es listát, de a teljes archívumot is végigpörgeti majd.

Street Fighter
Mortal Kombat
Mortal Kombat: Annihilation
Batman & Robin
Godzilla
The Wizard
Jingle All The Way
A Kid in King Arthur’s Court
Pokemon
Titanic (animated musical)

A honlapon egyébként rengeteg videoblog található, hiszen Doug-nak vannak más projectjei is, pl a 5 second movies, ahol 5 (néha valamivel több) másodpercben foglal összes híres filmeket, vagy a Bum Reviews, ahol egy hajléktalan bőrébe bújva istenít fel minden újonnan bemutatott blockbuster filmet, néhányat azért, mert valóban megérdemli, néhányat pedig amolyan multiplexes, tahós, görbetükrös stílusban. Én azonban azt ajánlom, hogy egyelőre maradjatok a fenti linkeknél, aztán később az ínyencek elkalandozhatnak más rovatokba is.

Természetesen most is, mint minden ilyen bejegyzés után, várom a véleményeteket a fórumban!