csab1 Interjú! Téma: Counter Strike

Üdv csab1!
Szia!

Kérlek, mutatkozz be az olvasóknak.
Sexer Csaba vagyok, 19 éves Nyergesújfalusi lakos, jelenleg még tanulok és persze amennyit az időm enged, játszom. A játékkal 2007 telén ismerkedtem meg, 2 évig aktívan játszottam az iNet csapatában majd jött 10 hónap szünet a játékban. Azután kerültem be a régi ismerőseim közé a THiS iS csapatába a távozó flash helyére. Igaz ez nem volt hosszú életű kb. 2 hónap.

Most itt volt a szünet, hogy telt? Mennyit szántál a játékra?
Mondhatnám igencsak bekockultam. Ugyebár volt a hétvégi ICL7, ami előtt két hetet nem játszottunk 1 órát sem és friss felállással érkeztünk le a rendezvény helyszínére. A lan igencsak meghozta a kedvem a játékhoz és így sokat játszottam a szünetben kivéve persze a hétvégét és a szerdát.

A te nézetedből hogy sikerült a lan? Többet vártál a csapattól vagy kevesebbet? A lan után megváltoztak a csapattársaidról a véleményeid, vagy teljesen úgy teljesítettek, ahogy te vártad?
Hát a kezdeti nehézségek után (3 órával verseny kezdete előtt még kocsit kukáztunk) meg hála a navigációmnak el is tévedtünk… Első nap vicces volt, de legalább megismerkedet a csapat. Másnap két győzelemmel indítottunk mondhatni hoztuk a kötelezőt majd jöttek a nem várt döntetlenek + 1 nem várt vereség is becsúszott, de a csapat első lanjához képest jól teljesítettünk, 2 tag is volt, akinek ez volt az első offline rendezvénye, és igen rajtuk látszott, hogy nem igazán tudnak felpörögni persze sokat lőttek többet, mint vártam tőlük. Torzsi hozta a netes formáját és lőtte neki rendesen mint mindenki más is. Körülbelül ugyan úgy frageltünk számban, mint neten szal senkit nem vélek netplayernek maximum én húztam a kevesebbet, mint neten szoktam. Összességében jó rendezvény volt változó teljesítménnyel. cu ICL 8!

Értem. A csapat együtt marad, vagy lesznek változások? Szerinted jobban fog menni ICL8an mint most? Jobban fel fogtok készülni?
A csapat együtt marad, mert tudjuk, hogy képesek lehetünk ennél jobb eredményre is és igen jobban fel fogunk készülni a következő lanos eseményre. Erre az eseményre nem tudtunk készülni, körülbelül 3 mix ellen próbáltunk játszani ezzel a felállással. Majd a lan előtti két hetet mindenki használta, de bizony nem játékra. Ezért is érzem, hogy taktikolással, és viszonylag több játéknappal igencsak feljebb tornázhatjuk magunkat az előző rendezvényen elért „helyezésnél”.

Mennyit jelent a ‘több játéknap’?
Általában hétfő, szerda, vasárnap, amikor mindenki ráér, persze van, mikor csak hétfő vagy csak vasárnap… Ezen kell sokat változtatni, hogy igenis hetente háromszor le tudjunk ülni taktikolni és játszogatni ez az, ami érzésem szerint kellene a jó vagy jobb eredmény eléréséhez…

Ha sikerül többet gyakorolnotok, mint az előző LANra, akkor szerinted milyen helyezést sikerülhet elérni?
Hát ezen a „szinten” ahol jelenleg tartunk, bármi megtörténhet a csoportból való kijutást mindenképp elvárnám magunktól és akár még egy jobb csapatot is sikerülhet megszorongatnunk. Szóval top16 az elvárt és a meglepetés a következő négyes lenne, bár ez igen csak kemény munkát igényel…

Ha most ajánlatot kapnál egy nagyobb csapatba, elfogadnád és cserbenhagynád a mostani csapattársaidat, vagy elutasítanád és készülgetnél tovább?
Ez egyszerű: Nemet mondanék. Megszerettem ezt a csapatot és mivel elég fiatalok vagyunk, ketten is vannak 18 év alatt, ezért remélhetőleg ők meg fogják bennünk tartani a motivációt a következő hónapokban/években. Remélem ezzel a többi csapattársam is így van, igaz nem csodálnám, ha odalennének már a fegyelmezésem miatt, nagyon sokat ordibálok leginkább az elrontott 1vX vagy 2vX-ek miatt, de remélem, érzik, hogy ezt azért teszem, hogy igenis jobban odafigyeljenek, többet gondolkodjanak játék közben.

Ha ennyire megszeretted a csapatot, akkor térjünk át egy kicsit az elejére. Hogy kerültél a csapatba? Te jelentkeztél vagy téged találtak meg?
Hát ez érdekes sztori… Nyári szünet végén gondolkodtam, hogy CS: S elfolytatom és már pörögtek a mixek is mikor is egyik source mixre bekerült valahogy Torzsika nem ismertem meg semmi csak mondtam neki, hogy csináljunk egy source csapatot. Nem igazán rajongott az ötletért majd írt, hogy lenne egy hely a wing5 csapatában és szeretné, ha velük mennék le lanra. Igent mondtam persze, csak azért mert megígérte, hogy lan után csinálunk egy source csapatot… hát így kerültem be ebbe a csapatba, nem volt hiba jól döntöttem szeretek velük játszani.

Akkor az a terv, hogy ICL7 után csináltok egy source csapatot, az mostanra el is illant, nemde?
Persze, akkor csapat nélkül voltam és untam a mixeket viszont így, hogy ebben a csapatban az irányító posztot is én töltöm, be minden nap újra foglalkoztatni tud ez a játék, hogy, hogyan is nézzen ki az a kör, amit elképzeltem pontosan, játékosokra lebontva. Irányításban nagyon sokat tanultam az egyik legjobb játékbeli ismerősömtől Nas-től aki az iNet és a THiS iS csapatában is az irányító szerepet töltötte be.

Ha most egy olyan döntésre jutna a csapat,hogy mindenki mennyen át Sourcezni,és ICL8an már Sourceal vennétek részt,te is részt vennél velük, vagy inkább maradnál az 1.6nál,és keresnél egy csapatot?
Természetesen velük folytatnám, bár ez a kérdés nem fog felmerülni mert a ESL NightCupon kötelező WIRE miatt kb. mindenkinek fps problémái voltak vagy akinek nem fps annak akadozott néha a játék.

Ha már itt tartunk, hogy sikerült a NightCup? Torzsival jobban ment volna? Torzsi merre járt ilyenkor?
Torzsika otthon volt közös megegyezésre nem engedtük, hogy játsszon mivel tudatmódosító szer alatt állt és jobbnak láttuk, ha egy beugróval játszunk. Persze ha torzsi józan lett volna, ennél jobb eredményt nem érhettünk volna el, de biztos több kört hoztunk volna a revolte csapata ellen. De úgyis sikerült megvernünk az ULTiMATE csapatát akiktől lanon izgalmas meccsen kikaptunk. És egy gyenge formáját mutató Complusive-t is magunk mögé utasítottunk.

Egy levezető kérdés, ha ICL8on se jutnátok ki csoportból,attól még együtt maradnátok,vagy elválnának útjaitok?
Ezt majd az ICL Winter utáni interjúban részletezem. De egy biztos, tagcserére fixen sor kerülne. (:

Köszönöm, hogy elfogadtad a felkérést, legyen szép estéd. Az utolsó szó a tiéd! Szía csab1!
Amúgy te kivagy? Szia…