[BF3]:BATTLEFIELD ÉS AMI MÖGÖTTE VAN! Téma: Counter Strike

Néha érdemes megtudni ,hogy honnan nőtte ki magát a sorozat és mit tettek le a fejlesztők eddig az asztalra.Az év egyik legjobbjának ígérkező játék elődeit vesszük most gór cső alá.

Elsősorban azoknak ajánlom ezt a cikket ,akik még

A kezdetek:2002-ben vált ismerté, az akkor még ismeretlen svéd fejlesztő csapat a DICE.
Mikor megjelent Első ll.Világháborús Fps-ük a kiterjedt hadszíntereivel tucatnyi vízi,légi,földi,járművével és eredeti játékmechanikai ötletével.Sok rajongót tudott maga mögött tudni,moddereknek és lelkes amatőröknek hála ,életben tudott maradni.Ez volt a Battlefield 1942.Majd 2 kiegészítőt is kiadtak a játékhoz ,mely a Battlefield 1942: The Road to Rome és Battlefield 1942: Secret Weapons Of World War II neveket viselik.Minden út Rómába vezet,tartja a mondás.És bizony sok az itáliai hadszínterek,s a rengeteg új jármű és pálya elnyerte a nagyérdemű tetszését.

Erre a sikerre rákontrázva kiadták a 2. kiegészítőt is mely a titkos”csoda” fegyvereket felvonultató,jobbnál jobb pályákat előtérbe helyező kiegészítő lemez lett.

2004. tavaszán megjelent a Battlefield Vietnam ,amely több játékbeli újítást hozott.(ebben a részben volt hivatalosan először helikopter)Fejlesztett Refractor engine módosított változatát használta.Szebb volt,hangulatosabb volt jó pályákkal és persze az elmaradhatatlan 1960 éveket idéző zenéi korrekt játékká kovácsolták.

2005. júniusában érkezett az „igazi” folytatás a Battlefield 2
Mikor megjelent, elhozta otthonainkba a modern hadviselés savát borsát,Amerika,Kína,és egy fiktív frakció(MEC) harcolnak egymással.
Megjelenésekor a játék sok hibával rendelkezett,amit a patchek orvosoltak.Szép anyagi és kritikai sikereket érve el ezzel.

Kiegészítők:Special Forces,Booster Pack,Euro Force és az Armored Fury,.

2006. október: Megjelent Battlefield 2142,ez már a jövőben játszódó.A jégkorszakot idéző tájakon robotokkal és jövőbeli fegyverekkel vesszük fel a harcot az Európai Unió ill. a Pan Asian Coalition erőivel szemben.
A játék nem sokban tér el a 2. rész által behozott alapokból,viszont a Titan névre hallgató játékmód ,melyben két azonos méretű anyahajó van,a földön pedig rakéta állásokat kell elfoglalni,hogy az időközönként tüzelő állások az ellenség hajójának a pajzsára tüzeljenek.Majd behatolva megsemmisítsék a csapatok a reaktort.

Kiegészítők:Northern Strike új pályák,járművek és egy módosított Conquest játékmódot tartalmazott.

A konzolok kora:Battlefield:Bad Company az egyik olyan rész a Modern Combat és a Battlefield 1943 mellett, mely csak és kizárólag konzolokon volt elérhető.A sorozat így próbált nyitni a konzolok felé,hogy minél szélesebb körben megismerjék a címet.

2008. június:Battlefield:Bad Company:A közeli jövőben játszódó USA vs Oroszország konfliktust melyben egy Preston Marlowet nevű katona kihágásai miatt átkerül a Bad Company-ba.A játék a Frostbite engine-t használja mely gyönyörű grafikát és rombolható környezetet tett lehetővé.

2009. június:Megjelent a Battlefield Heroes sok halasztást követően bár nem megkopva.A rajzfilmszerű grafika,tps nézet és a speciális képességeknek köszönhetően az alapvetően ingyenes ,de mirkotranzakciókkal
megtámogatott játék új színt vitt a sorozatba.

2010. március Battlefield:Bad Company 2.:A történet szerint a B szakasznak ezúttal egy EMP fegyvert kell megtalálnia.Az új rész a Frostbite engine 1.5 verzióját használja,ami az effekteket és rombolhatóságot fejlesztette.
A játék alapvetően az elődjéhez képest a többjátékos módot fejlesztette.

Kiegészítők:7 db.VIP Map Pack ,Vietnam.

2011. Október 25. A NAGY NAP!

Remélem olvasható volt ez a kis „firkálmány” 🙂