Project Reality Campaign 9 #3 Téma: Counter Strike

Az utolsó hét gyakorlással, az újoncok felkészítésével, és az új, 0.95-ös verzióra való átszokással telt. 4 új pályán, több taktikai elemmel már kemény dolog egy jó stratégia kialakítása.

Hogy mik is ezek a taktikai elemek?
Például az új, telepíthető aknavetők. Kiépítésükhöz szükséges 2 darab ellátóláda, amiket ellátó teherautókról, vagy helikopterről dobnak le, egy előőrs max.. 200 m-es közelsége, és pár katona, akik gyalogsági ásókkal „felépítik”. Az aknavető működtetése hasonló a Battlefield 1942-ben megszokotthoz. Első lépésben egy szakaszvezető kijelöl egy pontot a térképen, ahova tüzérségi támogatást kér, és milyen fajtát (becsapódáskor robbanó, föld felett pár méterrel robbanó, füst). Az aknavető kezelője (ha szakaszvezető), markert rak a térképre, aminek a távolságát 50 méteres pontossággal látja (0.95-ben 100 méteres közelségben jelennek meg először a 3D-s markerek, addig csak az iránytűn van egy 2 dimenziós.). Irányba állítja az aknavetőt, majd pedig egy beépített számológép segítségével kiszámolja a lőtávhoz szükséges szöget. Lövés, majd kiigazítás a megfigyelő által. Itt egy videó a könnyebb megértéshez: http://www.youtube.com/watch?v=mGf12qzRC5Q

Eddig se volt kutya a játékmenet, de a 3D-s távcsövek nagyon feldobták! Szinte élvezet célt keresni, és lőni velük. Jóval valósághűbb, mint azelőtt volt, és még jobban is néz ki! http://www.youtube.com/watch?v=uhYpx11uLnc Itt az M24-et tesztelik, rövid távra. A másikban pedig az állítható(!), igen erős gránátvetők működését mutatják be, szintén részletezve, és akcióban is: http://www.youtube.com/watch?v=fxazpkunOns

Új hangokat is adtak a járművek nagy részének, köszönhetően, hogy a PR fejlesztői kiruccantak a brit hadsereg egyik támaszpontjára, és ott több jármű hangját is felvették. Alapos munkát végeztek, mondhatom.
________
Ennyit az új PR-ről.
A bajnokság, ahogy már említettem, készülődési fázisban van. Nálunk, a CATA (Central Asian Treaty Alliance) InTac divíziójánál lázasan elemzik a térképeket, járják be a pályákat, minden lehetséges eshetőségre felkészülnek.
Apropó InTac, Intelligence&Tactics divízió jelenti a CATA-n belül. Ők dolgozzák ki a lehetséges stratégiákat, törik az agyukat a lehető legjobb megoldásokon, amiket aztán Orthas, a CATA főparancsnoka majd alkalmaz az aktuális helyzetre.

ALT Divízió: Advanced Logistcs and Training Division, ők végzik a legtöbb papírmunkát. Alapkiképzések lebonyolítása, feladatok kiosztása, specializálódási gyakorlatok (városi harc, páncélos harc, gépesített gyalogsági taktikák), csapat-, század- és szakaszszintű gyakorlatok lebonyolítása, szerverek biztosítása a feladatuk. Ők a CATA gerince.

VoTE Divízió: Voice of The Emperor, propaganda divízió. Egyenavatarok, fórumaláírások, CATA fő fórumon való képviselése, egyedi medálok készítése és kiosztása, motivációs poszterek készítése. A CATA művészei, az egész dizájn az ő kezük munkája.

Ezek a CATA szervezetei, lássuk a századokat.

Medvék „Bears” Század és Kukacok „Maggots” Század A kukacok a támadó gyalogság szerepét töltik be, ők fogják közvetlenül a zászlókat foglalni, megszállni bizonyos épületeket/poíciókat. (Különben 1956 októberében a világ legnagyobb hadserege, a szovjet, igen nagy hibát vétett: harckocsikat küldött egy város megszállására, nem pedig gyalogságot, így igen nagy veszteségeket kellett elszenvedniük Budapesten). A Medvék orosz nyelvű század, épp ezért kissé titokzatos is, de ugyanazzal a feladattal.

Tigrisek „Tigers” Század és Sakálok „Jackals” Század A tigrisek és sakálok lesznek az ellenálló, védekező gyalogság. Átjárók biztosítása, fontos állások biztosítása, zászlók védelme a fő feladatuk.

Sárkányok „Dragons” Század és Párducok „Panthers” Század Ők az úgymond „nehézfiúk”, azaz a gépesített támogató gyalogság. Nehéz felszerelésük lassúvá, de a páncélos szállítók gyorssá, és hatékonnyá teszik őket.

Pumák „Cougars” Század A CATA különleges műveleti különítménye. Különlegesen kiképzett, minden feladatot ellátni tudó, fegyelmezett katonák gyűjtőhelye. Csak komoly, tapasztalt játékost vesznek soraik közé.

CATAAC Légiirányítás és légierő-ez nagyjábol fedi tevékenysgüket. Földi célok kijelölése megsemmisítése, földi csapatok szállítása, légvédelem.

Ennyit írtam ma, találkozzunk a harcmezőn!