ESÉLYLATOLGATÁS ICL 20 Téma: Counter Strike

Üdvözlök mindenkit, ez itt a szokásos lan előtti esélylatolgatásom. Sajnos ezúttal kevesebb insider infóval szolgálhatok, mivel az utóbbi időben inkább a global offensive felé kacsintgattam. Legfőképpen azért, mert szeretnék lanozni a jövőben is és mint tudjátok elvileg ez lesz az utolsó 1.6-os ICL, ami rivális lanszervező brigád hiányában nagy eséllyel az utolsó szívdobbanása ennek a csodás játéknak. Nagyon örülök, hogy 13 csapat összejött, hiszen így nem marad alul a létszám a trónfosztó GO-val szemben. Sajnos a teamwork ezúttal nem teszi tiszteletét mivel a Morvai testvérek fesztiválszervezésbe fogtak és pont erre a hétvégére esik. Ezzel a hazai scene egyik alapkövének mondható csapatot veszítettük el. A F**K U csapata hiába van befizetett státuszban, ha igazak az értesüléseim kihagyják az utolsó lanpartyt, mivel készülés nélkül nem hajlandóak lejönni egyesek (WTF ki készül ma már?). No, de ne keseredjünk el annyira, hiszen cserébe jön az Exiled, akik egy új lineuppal próbálnak a dobogó közelébe kerülni, vagy legalább a csopiból nem kiesni. Na jó ez gonosz volt. Na de térjünk a lényegre. Következzen a legjobb 8.

Top 7-8:
nSTEEZ: Nem sokat tudok róluk, csupán annyit, hogy rendre ott vannak az utóbbi időben az offline rendezvényeken és változatlan felállással igyekeznek megélni a helyi hálózatos versenyek hangulatát. A csoportból való kijutás nem fog gondot okozni nekik, azonban az öregebb játékosok ellen igen nagy valószínűséggel el fognak vérezni. Nincs ezen semmi szégyelni való, hiszen olyan játékosokról beszélünk, akik teljes egészében lemaradtak a hazai counter-strike fénykoráról és így kevesebb tapasztalatot és tudást szedtek fel az évek során.

w.I.w-GAMING: Ismét egy feltörekvő alakulatról beszélünk, akik közel azonos lineuppal jelennek meg a lanokon. Kis szerencsével megcsíphetnek egy jobb csapatot, de papírforma szerint a 7. hely környékére lesz elegendő a tudásuk. Sajnos nem rendelkezem kellő mennyiségű információval a csapatot illetően, ezért nem szeretnék további feltételezésekbe bocsátkozni.

Top 5-6:
Exiled: Legutóbbi esélylatolgatásom során megelőlegeztem nekik a 6. helyet és végül csak a legjobb 7-8-ig jutottak. Ezúttal nem a szokásos felállással jönnek a srácok, sőt pénteken még a csapat oszlopos tagját TIDZSÉT is helyettesíteni kényszerülnek Getcore személyében. Úgy gondolom, hogy erik teljesítményét sem sennz, sem torius nem fogja tudni helyettesíteni, így lényegében gyengült a csapatuk. Manot is jobb playernek tartom mint az új páros bármelyikét, de tudván, hogy az utolsó ICLen igen gyengén muzsikált, valamint sajnos az indulók közül is hiányzik két korábbi erős csapat, talán ezúttal odaérnek a legjobb 6 közé. Jó tanácsom a részükre, hogy a borokat csak a meccsek után nyissák fel, mert legutóbb is kicsit korán néztek az üveg fenekére. Vicces momentumként él az emlékezetemben, hogy beálltam mögéjük nézni, hogy mit alkotnak és látom, hogy TIDZSE mellett ott figyel a borosüveg és úgy kortyolgatja live alatt mint én a másfeles mentes vizet.

Deadline: Ők a lan nagy visszatérői, hiszen legutóbb az ICL 14-en találkozhattunk velük. Rend szerint ott vannak a legjobb 8-ban, sőt a top 6-ig is eljutottak már. Tapasztalt játékosokról van szó, akik az inaktivitásuk és a valószínűsíthető züllésük ellenére is utolsó szombaton kiesett csapatként fognak pakolni, leheletnyivel lecsúszva a vasárnapi játékról. Sajnos nem sokat játszottam velük, egyedül Bebasz játékát ismertem igazán, de összességében elmondható, hogy ha a régi rutinjuk és némi skilljüket sikerül előcsalogatni akkor gond nélkül fognak menetelni az 5. helyig.

Top 4:
Crycore Gaming: Ők azok, akik mindig német pro csapatnak álcázzák magukat a nevezés folyamán, hátha az ölükbe hullik egy csoportkiemelés. A viccet félretéve a mezőny gyengülése és az új playerek együttes hatásaként őket várom a negyedik helyre. Tudtommal riviai helyett Zsuzsikalord tart velük, illetve Vanir sem a szokásos ötös tagja, így némi vérfrissítéssel talán további motivációhoz jutottak. Ennek ellenére a legjobb háromhoz minden bizonnyal kevesek lesznek és egy becsülendő negyedik hellyel és nyeremény hiányában üres kézzel távozhatnak vasárnap egy szoros bukott BO3 után.

Top 3:
TOXIKUS: Ez az a csapat, amelyet mindenképpen a lan meglepetéseként fog árgus szemekkel figyelni minden érdeklődő. Ennek valószínűleg az az oka, hogy csupa olyan arc alkotja, akiket vagy soha vagy egy jó ideje nem láttunk hazai versenyen. Nvus és Semy mindenképpen kitüntetett figyelmet érdemelnek, hiszen neten sokszor nagy csalózás közepette veszi tudomásul az emberek többsége, hogy a jobb felső sarokban csak a második helyen szerepel a nevük és egy egységgel megnőtt a haláluk száma. Nvus esetében megemlíteném a rendszeres füstön át elszenvedett dührohamot eredményező, asztalborogató haláleseteket is. Egyedül az vigasztal, hogy az ilyen dolgokra valamilyen meglepő módon lanon nem sok precedens van. Miklósi gyerek egy féreg, aki nem mellesleg játszani sem tud, szóval rá nem szeretnék több leütést pazarolni. Seljoy az excsaló visszatérő, aki az utóbbi időben meglepő motivációval veti bele magát az egész napos gatherezésbe. Gonzo a d-passion régi lanöreg harcosaként tér vissza az utolsó megmérettetésre. Úgy vélem, hogy a csapat összetétele nem teszi lehetővé, hogy elverjék a Fesztypincét, így egy bronzzal a nyakukban fognak hazatérni.

Top 2:
FeSzTyPiNcE: Az egyik kedvenc csapatom az utóbbi időben. Lanöreg brigád, szoros barátságokkal és kellő összetartással jellemezném őket. Minden lan után meghallgatjuk, hogy nimand többé nem akar 1.6-ozni és legközelebb már csak GO-ban jön. A csapaton belüli apróbb nézeteltérések és az aktuális lanos egyéni teljesítmények közös hatásából rendre fel szokott merülni a lineup megváltoztatása, azonban méltó új csapattag hiányában és a kellő összetartás miatt végül győz a sok éves hagyomány, miszerint nincs lan nélkülük. A legtöbb offline rendezvényen van szerencsém játszani ellenük és általában igen szoros, izgalmas meccsekkel zárul a találkozó. Kishaki a tanulmányai mellett nem sok időt szán a játékra és akkor is inkább a dota második részével tölti az idejét. Cyrax is egyre kevesebbe játszik és nimand, illetve saki is nagyrészt csak Gozik ha játékra adja a fejét. Shodli az egyetlen aki kitart a régi verzió mellett mindhalálig. Azt gondolom, hogy a sok éves rutin elegendő lesz számukra, hogy eljussanak a második helyig.

Top 1:
DISLIKE COCKS: Ezúttal papírforma alapján magunkat várom az első helyre, mivel elvileg egyedül a FeSzTyPiNcE, illetve talán a TOXIKUS VONAT lesz képes megszorongatni minket. Marine a csapat oszlopos tagja, aki ezúttal ismét kevés játékkal a háta mögött fogja bemutatni, hogy hogyan is kell leiskolázni a legjobb csapatokat. Blaster a szokásos formáját fogja szállítani remélhetőleg, ami egy stabil teljesítményt és egy biztos hangulatot eredményez. Ezúttal jóbarátom Baranya^ vagy másnéven KRISTÁLYBÁRÓ nem tart velünk, amit nagyon sajnálok, mivel ő volt mindig a szomszédom és minden versenyen vele nevettem a legtöbbet. Superman sem ér rá, hogy velünk zárja a kedvenc játékunk történetét, tehát muszáj volt eszközölni némi változtatást a csapat felállásában. Ezúttal visszatér köreinkbe a jó öreg ToMoR, akivel már megannyi lanos rendezvényen volt szerencsém részt venni. A gyakorlást ugyan nem vitte túlzásba, de legalább borítékolható, hogy tompult aggyal, rottyon fogok röhögni minden meccs alatt. Végül, de nem utolsó sorban sikerült lecsalogatni egy utolsó lanpartyra a szintén veteránnak számító quicket, aki remélhetőleg a WILDos teljesítményével fogja segíteni a csapatunkat, hogy ezúttal is sikerüljön behúzni az első helyet. Ő valószínűleg 0 órás playtimeal fog megjelenni lanon és majd a csoportmeccsek alatt igyekszik előszedni a szunnyadó tudását. Én remélhetőleg hozni a fogom a szokásos ingadozó teljesítményemet, ami szerencsére lanon általában stabilabb mint neten, így talán a sok GO ellenére sem én leszek a csapat lehúzó embere. Minden esetre fel leszek készülve és némi mélypontot észlelve a taktikai pause elhasználását követően ToMicsucsuval kiszaladok 2 percre, hogy magamba szippantsak némi friss levegőt.

Elég esélyes, hogy ez az utolsó lehetőségem, hogy nagyobb közönség figyelmét megragadjam, ezért szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, akivel valaha játszottam. Örülök, hogy egész fiatalságom alatt elkísért ez a csodálatos és magával ragadó játék, amely nem lett volna olyan élvezetes nélkületek. Sok barátra tettem szert az 1.6 által és remélem velük a játék hanyatlása után is sikerül összefutnom a jövőben. Bizonyosan sok embert megbántattam az évek során, de mivel feltételezhetően okkal, így ők továbbra is bek*phatják. Természetesen csak vicceltem (kivéve: neoboy, Paraszt, qpi, traktor, 3arthen és az összes csaló szerencsétlen akivel valaha találkoztam). Nem szeretnék negatív személyiségként élni az emlékezetetekben, ezért a többiektől szeretnék bocsánatot kérni és kívánok mindenkinek egy utolsó feledhetetlen lant és sok sikert az életben. Nagy örömömre szolgált, hogy többször megkerestetek, hogy ugye most is fogok írni esélylatolgatást. Nagyon köszönöm, hogy ismét megtiszteltetek a figyelmetekkel, remélem legalább annyira jól szórakoztatok mint szoktatok. GL & HF!

Getthoman