Átnézi a gépünket az új Steam rendszer Téma: Counter Strike

Copy: Komoly felháborodást váltott ki a Valve friss bejelentése, mely arról szólt, hogy a frissített Steam rendszer a felhasználó gépéről egy teljes körű elemzést készít és elküldi azt a központi szerverre.

A Steam eddig csak a hardveres részt nézte át és ellenőrizte le, ám a frissített kliensnek köszönhetően mostantól a gépünkre telepített programokat, alkalmazásokat is átnézi. Jelen pillanatban ez még csak egy választható opció, ám sokak szerint hamarosan kötelező lesz átvizsgáltatni a rendszerünket, mert különben nem telepíthetjük majd az alkalmazást.

„Az új szoftver lehetőséget ad a felhasználóink megismerésére” – áll a Valve közleményében. „Szeretnénk ugyanis megtudni, hogy a játékon kívül még mi mindenre használják az emberek a számítógépüket és ezen vizsgálatok eredményeit időnként nyilvánosságra is hoznánk. A fejlesztők és a kiadók biztosan hasznosnak találják majd az adatokat.”

Not copy: tök ugyanaz lesz mint a google? érdekességképp, ha valaki gmailes embertől nyit meg emailt, már azzal is infókat gyűjt a google az ember internetezési szokásairól, hát még ha gmailes emailje is van. A google desktop pedig pontosan tudja mi van a gépeden, minden egyes fájlt, ezáltal pedig a guglisok is. Ez segít nekik személyre szabni a reklámokat az egyes felhaszálókhoz.