CS ProMod beta 1.04 Téma: Counter Strike

Kiszivárgott a ProMod legújabb bétája…

Igaz csak 31-re van meghirdetve a CSProMod bétájának 1.04-es verzója, de néhány napja már elérhető egy – még nem végleges 1.04 – az internet kölönböző kis bugyraiban. Sajnos rendes szerverekből még igencsak nagy a hiány, leginkább a New Game sufnihosztok pörögnek, melyeken nem ritka a 150-200-as ping, mégis mind tele van, szóval – a hl2.exe ki-kifagyogatásainak ellenére – kereslet az már most lenne rá bőven.

Leszedtem, kicsomagoltam, kipróbáltam: nem rossz. Igen, ennyi, nem rossz. A várakozásokhoz képest messze nem olyan hiper szuper. Egy kellemes átmenet Source és 1.6 között, de továbbra se gondolom, hogy ez egyesítené a két játékot és táborát.

Az 1.03 óta a legszembetűnőbb változás számomra az FPS csökkenés (:P), illetve a sok szép, letisztult, informatív HUD. Kb. ezek a legjobb dolgok az egész ProMod-ban. Egy szimpla TAB lenyomásával mindent megtudhatunk a társakról, hogy hogy állnak pénzzel, vagy épp életerővel. A vásárlás csodás, a pályák kicsit letisztultabbak, jobban hasonlítanak az 1.6-os mapekhez, mint eddig, de leginkább a méretarányok változtak. A bunnyhop még mindig könnyen kivitelezhető, bár az 1.03-hoz képest azért már kicsit ügyesebbnek kell lenni. A karakterek mozgása még mindig eléggé szorszos (legalábbis nekem, 1.6-osnak), de legalább a faltunk a régi. Ez akkor esett le, mikor dust2-n hosszún harcolva kiesett egy ellenfél heaton-ról is. A tixot azt viszont sajnálom, persze ezzel csak a tixo-s társak fognak együtt érezni 🙁 – elég nehézkes lett az is.