ESL – ez+az Téma: Counter Strike

Nos, vágjuk is a közepébe.
Mivel mostanában is volt pár változtatás a szabályzatban, ezért úgy gondoltam, hasznos lehet egy kis összefoglaló ezzel kapcsolatban, ugyanis sokatok (tisztelet a kivételnek) ritkán, vagy egyáltalán nem olvassa a szabályzatot.

#1 – Magas ping
A ladder meccseken (kivétel LC) abban az esetben fogadunk el óvást, ha a sértett csapat megszakítja az adott mérkőzést, ha az ellenfél egy vagy több játékosának nem javul az internetkapcsolata és/vagy nem cserélik le, valamint nem tudnak megegyezni. Természetesen megszakítást követően egyből óvni kell és be kell mutatni a megfelelő bizonyítékokat. (demó/demóigénylés, min. 5 db screenshot)
Ha sikeres az óvás, akkor a mérkőzés törlésre kerül.
Ehhez még az is hozzá tartozik természetesen, hogy ha jogtalanul szakították meg a mérkőzést és/vagy nem tudják bebizonyítani azt, hogy laggolt az illető, akkor az óvás elutasításra kerül és automatikusan a másik csapat kapja meg a győzelmet.

FC/PC mérkőzéseken:
Nem kell megszakítani a mérkőzést (sőt, tilos megszakítani a mérkőzést), utólagos óvást elfogadunk a megfelelő bizonyítékok bemutatása esetén, viszont csak 6 kör levonással büntetjük a laggoló játékos csapatát.

#2 – 16 bit büntetése
Igaz, hogy „csak” 2 büntetőponttal jutalmazandó ezen vétség, de mivel súlyos szabályszegésnek minősül, így egységesen 6 kör levonás jár érte. Ha 2 v. több embernél fordul elő, akkor természetesen automatikusan elvesztette a mérkőzést a szabálytalankodó csapat.

#3 – hiányos demó büntetése
* 1 kör hiányzik: 1+0 PP és -3 kör
* 2-3 kör hiányzik: 2+1 PP és -6 kör
* 3-nál több kör hiányzik: 3+2 PP és def. loss
(Minden megkezdett kör számít.)

#4 – CPL hely
Továbbra is tiltott de_dust2 ezen része, 3 kör levonással büntetendő. (bizonyíték bemutatása esetén)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

#5 – Winter Cup
A soron következő téli kupa hétfőn/kedden este 7-től kerül megrendezésre, ha 16 csapat vesz részt rajt, akkor a győztes csapat Winter Cup Award-ot kap az 5 db 3 hónapos ESL Prémium mellé. A 2. 3. helyezett 5 db 2 illetve 5 db 1 hónapos Prémiummal lesz gazdagabb. Nevezési kritérium – a megszokottak mellett – 1 db lejátszott 5on5 ladder meccs.

#6 – HU 1on1 AWP Ladder
Ha még ~8 játékos nevez ITT, akkor elindulhat a magyar 1on1 AWP Ladder.

#7 – HU Source 5on5 Ladder
Mivel havi 1 db 6 csapatos Ladder Kupával életben tartható a ladder, így ha van rá igény, az érdeklődő csapatok jelezzék nekem EBBEN a topicban a jelentkezési szándékukat.

#8 – COD4 Promod Search & Destroy 5on5 HUN MR12 ladder
~5 csapat kell már csak ahhoz, hogy elindulhasson a ladder, szóval belehúzhatnátok, ha tényleg akarjátok.
Jelentkezés: ITT