Iron Cross és ami még jön… Téma: Counter Strike

Avagy a Hearts of Iron visszatér, ezúttal új köntösben…

(A képek nem férnek ki, ezért, linkbe teszem őket.)
Nemrég írtam egy cikket a Hearts of Iron-ról, ezúttal a HoI2 egyfajta „remake”-jeiről említenék pár sort. Noha az előbbi játék, az Iron Cross már október 7-én jelent meg, csupán letölthető formában, mégis szeretném megemlíteni, annál is inkább, mert március 25-én jön az újabb (és még jobb) remake, a Darkest Hour!
Na de az izgalom levezetésére addig alkalmas lesz az Iron Cross is.

http://www.irshappa.com/images/events_map_iron.png

Első pillantásra rögtön szembeötlik a részletesebb térkép, ami részemről sokkal jobb, főleg a játék magas szintű mikromenedzsmentje miatt. Bevallom, kicsit unalmas volt a játék, amikor néha fél országnyi területeken átgázoltam pár hét alatt.
A második újítás a részletesebb „techtree”.

http://i42.tinypic.com/2n4lg4.png

Ez is egy pompás újítás, főképp azért, mert sokkal jobban tudom magam „szakosítani”, így pl. nem kell 1-2 évet várni, mire fejleszteni tudom újra a gyalogságot (például kis államok tekintetében ez fontos), és nem kell unalmamban felesleges kutatásokat végezni. (Amivel csak a pénz megy. Apropó, majd a Darkest Hour-nál említek valamit.)
És persze a vadonatúj event-ek (több száz!), alternatív elemekkel, melyek alkalmasak arra, hogy akár ’39 előtti eseményeket elkerüljünk (spanyol polgárháború pl.). És most már ’33-tól is kezdhetünk játékot.
Röviden ennyi jutott az eszembe, már ezek is épp elegendőek, hogy egy remek játékélményt nyújtsanak. Tessék kipróbálni, nem fogjátok megbánni.

És hogy mit tartogat a Darkest Hour? I. világháború, ’33-tól kezdődő hadjáratok, (ismét) új techtree, új egységek, eventek, és még több újítás.

http://cloud.cpugamer.com/interview-screens/darkesthour/1.jpg

Ja, és persze az eddigi modok is elérhetőek lesznek hozzá (kigyűjtve):

Fallout Mod
Kaiserreich Mod
Confederate Armageddon Mod
Whites & Reds Mod
Total Realism Project (TRP)
Road to Doom’s Day 1936-1999
The Iron Cross Expansion

És persze javított AI, diplomácia, és teljesen megújított kémkedés. Apropóra visszatérve, aki játszott már a korábbi verzióval, tudja, hogy bizony kétféle ország van: amely tele van pénzzel, és amelynek nincs pénze. Aki tele van pénzzel, az elkölthető diplomáciára, kémkedésre, stb. Csak hát a kémek számának korlátja meg a szerencse által befolyásolt diplomáciai és kémkedési sikerek elég idegesítőek, mellékelve azzal, hogy mindig meg kell várni a következő hetet, hogy valamit művelhess. Nos, ennek úgy tűnik vége lesz, ugyanis teljesen új kémkedési (és talán diplomáciai) rendszerrel jön ki. Dióhéjban, kémkedés részéről lesz elérhető az „intelligence funding” opció, amivel folyamatosan küldhetünk kémeket, és csúszkákkal vezérelhetjük a feladatok prioritásait.

http://uppix.net/5/9/5/afcd39fc9ef70490b0699881bacfc.png

Tovább nem is koptatom a billentyűzetet, további infóért tessék megtekinteni a Paradox fórumot:
http://forum.paradoxplaza.com/forum/forumdisplay.php?554-Darkest-Hour
http://forum.paradoxplaza.com/forum/forumdisplay.php?555-Iron-Cross

Kellemes világhódítást!