Shootmania Beta 2 Téma: Counter Strike

Aszongya van ez a játék, meg a bétája, és lövöldözős, de nem olyan durva ám, csak tizenkettőplusszos.. lesz.. Avagy Shootmania Beta 2 megszülve a Nadeo által.

Na de jó. Én azt mondom erre, hogy egy alapjaiban véve remek játék egy újabb mérföldkőhöz érkezett, ahol sok a szerkezet sok csavarján húzva lett. Üdvözöllek olvasó a Shootmania világában, és mivel bizonyára nem hallott róla az itteniek 90%-a, gyorsan átnyújtok pár hasznosat:
– a készülőfélben lévő magyar weboldal: http://www.shootmania.hu/
– a hivatalos fórum: http://forum.maniaplanet.com/viewforum.php?f=10
– egyelőre az egyetlen eSports-cal foglalkozó oldal: http://www.shootmaniaesports.com
– quakeneten #shootmania.hu -t keresd.

A Shootmaniaról elmondható, hogy lehet rá úgy nézni, mint egy hamarosan megjelenő remek online fps. Csak multiplayer része lesz, ezen belül két mód, az Elite (3v3 kompetitív) és a Royal (afféle FFA) ingyenes lesz vélhetően már a megjelenéstől. Emellett rendelkezik a Maniaplanet családtagok tulajdonságaival, moddolható, és a pályaszerkesztője olyan, mint a Trackmaniá-é. Magyarul pofon egyszerű.

A játékban alapvetően háromféle fegyver van, egy nagyjából hitscenes lézer, egy rakétavető és egy falhoz-földhöztapadó-robbanó bomba, valamint a WASD-n kívül kétféle gombot kell nyomni. A gyártó alapkoncepciója érthető, próbálták minél jobban leegyszerűsíteni a játékot. Mindeközben a lövés mellett sprintelésre lehet használni a második egérgombot, vagy éppen ugrásra, vagy walljumpra. Meg kell szokni, nehéz elmagyarázni, ki kell próbálni.
Mivel a pályák nagyon könnyen szerkeszthetők, ezért már most is jónéhány tucat pálya van a különböző módokhoz.

Nem akarok most regényt írni, csupán aki vágyik egy minimalista, csilivilitlen játékra, vagy éppen van egy klánja, és érdekli az esports, annak ajánlom kipróbálni. A béta meghívásos alapon működik, akit érdekel dobjon egy PM-et, és küldök kulcsot, mellyel ha minden igaz 30 napig lehet is játszani.

Ne feledjétek, hogy ez csak béta, éppen ezért akadnak hibák, bár úgy néz ki, a rendezvényszervezvényeket és a LAN-okat nem zavarja a dollárezres jutalmak kiírásakor.

Kellemes ünnepeket, meg minden!