Sony NGP (Next Generation Portable) Téma: Counter Strike

Végre bemutatták a kézben hordozott játékgépek legújabb generációját a Sony-nál, a Next Generation Portable-t, ami valójában a PSP2.

Elég sok információt tudhattunk meg, a hardware-től elkezdve láthattunk már játékokat is, és a ficsőröket, amikkel termelhetjük az endorfint a szervezetünkben.

Az NGP konfigurációja:

* CPU: ARM Cortex -A9 core (4 magos)
* GPU: PowerVR SGX543MP4+
* Display: 5 colos, 960×544 felbontású OLED touchscreen
* Wireless: WiFi, 3G, GPS, Bluetooth
* Méretek: 182.0 x 18.6 x 83.5mm

Elég nagy kijelző, touch screen-el, Giroszkóppal, ráadásul hátulsó lapján elektronikus tapintásérzékelővel látták el, ami azt fogja jelenteni, hogy a hátul levő ujjainkal is tudjuk valamilyen szinten mozgatni a dolgokat, beleszólni a játék menetébe. Egészen elképesztő mennyi minden fog a rendelkezésünkre állni.

Azt tudhatjuk, hogy ANDROID alapokon fog feküdni a rendszer, szóval biztos vagyok benne, hogy majdhogynem egy fullos android tablet-et is bele fognak a későbbiekben hackelni :).

a Metal Gear Solid feltalálója arról is beszélt, hogy nagy hangsúlyt fognak fektetni az átportolásokra is, láthattuk például a fullos PS3-mas MGS4-et, ahogy demózzák NGP-n.

Call of Duty is érkezni fog NGP-re. Én ennek nagyon örülök, hiszen PS3 szintű grafikát cipelhetek akárhova, ráadásul 3G-s lehetőséggel akárhol lenyomhatok pár Call Of Duty multi mókát :). Azt hiszem teljes mértékben egy álmot váltanak valóra nálam, ami az volt, hogy a következő psp legalább legyen olyan elemekkel felvértezve, ami nagyon közösségi, valamilyen köze legyen a Google Android-hoz, és olyan grafikával rendelkezik legalább mint a mai konzolok. Nos, ezt sikerült elérniük, Év végére pedig be is szerzem a legújabb PSP-t, az NGP-t :). Nézzünk meg egy videót szerintem, és nézzük meg magát a konzolt :).