Hun vs Fin vs spawn? Téma: Counter Strike

Miközbe a magyar finn meccset néztem (immáron ventri beszélgetéssel, thx, bár mumblenek jobban örültem volna :-)), feltűnt, hogy elég sok szó esik a spawnról. Gondoltam hát, hogy összevetem a két csapat kezdő pozicióit.

Elsőként szeretném megjegyezni, hogy de_nuke-n a többi maptól eltérően összessen 2-2 féle spawn pozició lehetséges abban az esetben, ha nem változik a játékosok sorrendje (értsd: nem retryzik senki), mivel összessen 10-10 kezdőhely van. A többi mapon ez eltér, mivel legalább 12-12 kezdőhely van.

Eme mapon így néznek ki a kezdő poziciók sorszámozva:

T oldal:

És íme a két csapat 2-2 kezdőhelye:

Magyar T 1.; Finn T 1.:

Magyar T 2.; Finn T 2.:

A különbség csupán egy hely.
Hogy ne csak az egyik oldalról legyen szó, íme a másik oldal, hogy legyen mivel összehasonlítani:

Finn CT 1.; Magyar CT 1.:

Finn CT 2.; Magyar CT 2.:

Amennyiben változik a játékosok sorrendje (magyarán újracsatlakozik valamelyik játékos, aki nem az utolsó), akkor az előző kör spawnja lesz érvényben, annyi különbséggel, hogy az újracsatlakozott játékos új kezdőhelyet, sorrendben a következőt kapja (ezt akár ki is lehetne használni).
Jelenlegi meccsnél maradva, ha pl. DSt retryzett volna, akkor ugyanazon helyeket kaptuk volna, mint a finnek, egy kör csúszással.

A sorrendet (ha mindenigaz) a status parancsal, demó esetén pl. compLexity Demo Player (analizálás után Players fül, Id oszlop) segítségével lehet megnézni.

A fent említett információk tévesek lehetnek, mivel csak egy meccset figyeltem meg ilyen szempontból!
A képeket INNEN letölthetitek jobb minőségben.