Külföldi vegyes Téma: Counter Strike

{#ad} HellRaisers csapata még pár hónapja nagy tervekkel vágott neki az év utolsó felének, ám nem minden alakult úgy ahogy azt elvárták volna a csapattól, így megváltak v0lt-tól. Sokat nem is gondolkodtak az új ötödik személyén, hiszen szinte rögtön le is igazolták az ex A-gaming-es xaoc-t, akivel szerintük sokkal csapatcentrikusabbak és eredményesebbek lehetnek majd a jövőben. Ezt hamarosan bizonyíthatják, ugyanis részt vesznek majd az ASUS Autumn 2009-en, illetve az Arbalet Cup Europe-on is.

Nemrég számoltunk be nektek a Virtus-k23 fúziójáról, melyből a legjobb orosz játékos LeX kimaradt, sőt inaktivitásba is vonult. Ez a hír megdőlni látszik ugyanis LeX ellátogat majd az ArbaletCup Europe-ra a {#ad} tp.uSports-al, sőt az ASUS Cup-on is ott lesz régi Virtus-os társaival Dio, Sally, Snoop, Pohmel) a {#ad} hiGh csapat színeiben.

Akárcsak az ukránok egyik legjobb csapatának a {#ad} wNv.cn-nek sem ment mostanában annyira a játék, hiszen nekik sem sikerült maradandót alkotniuk a WCG-n, ráadásul ők még a hazai pálya előnyeit is élvezték. Ők is a csapat összeállításában találták meg a hibát, így SmallBoy-t lapátra tették. Helyére az X7-Hacker-ből ismert BB került. Az új csapat a World Esport Masters rendezvényén debütál majd.

Még véget sem ért a 2009-es WCG az {#ad} Evil Geniuses igen nehéz helyzetbe került, ugyanis az egyik legendás játékosuk Warden, úgy döntött befejezi a játékot. Warden a comLexity-vel lett igazán híres, amikor a csapattal 2005-ben megnyerték az ESWC-t. Az EG-nek a lehető legjobb játékost sikerült megszereznie Warden helyére, név szerint goodfornothing-ot, aki már számos versenyen bizonyított. Az EG-t már a héten láthatjuk is játszani, hiszen érdekeltek a DreamHack Winter-en, ahol a Begrip-el kerültek egy csoportba.

A svédek egyik híres csapata a {#ad} Begrip, egy dupla cserét is megejtett így hirtelen a DreamHack előtt, moldander-t és baengant-t is menesztették. Helyükre a legendás hibb, illetve qp érkezett, akikkel már jóval nagyobb erőt képviselnek, így érdemes lesz rájuk odafigyelni a hétvégén.

Nincs scene hír brazilok nélkül, ezt már megszokhattuk. Most sincs ez másként, hiszen ezúttal a {#ad} FireGamers-ből távozott egy játékos, név szerint prd. Sajnálatos hogy az FG kezd a mibr-re hajazni, hiszen náluk ez már egy bevált módszer, miszerint minden egyes nemzetközi verseny után lecserélnek valakit, ezzel is azt bizonygatván, Brazíliában nem létezik megfelelő ötös. A legutóbbi szereplésük is nagyban hasonlít a konkurens csapatra, hiszen még a csoportból sem sikerült kijutniuk a WCG-n, pedig a fnatic-ot sikeresen legyőzték. prd helyén még egyelőre űr tátong, kíváncsian várjuk az újabb fejleményeket.

Ha már a braziloknál tartunk szót kell ejtenünk a {#ad} mibr-ről is. Nemrég cogu vette elő másodszor inaktivitás feliratú kártyáját, mely nagy csapás lehet a mibr-nek. cogu AWP skillje meghatározó eleme volt játékuknak már nagyon hosszú ideje, bár mostanában elég rosszul megy a szekér az ősi brazil csapatnak. cogu legnagyobb eredménye kétség kívül a 2006-os ESWC első hely, ám ezen kívül alig sikerült valamit elérnie a mibr-el, akikre most nehéz idők járnak, ugyanis pótolniuk kell a megüresedett helyet.

 

{#ad} HellRaisers {#ad} tp.uSports @ ArbaletCup
{#ad} wNv.cn
{#ad} Yegor „markeloff” Markelov
{#ad} Ioan „Edward” Sukharev
{#ad} Kirill „ANGE1” Karasiov
{#ad} Ivan „Johnta” Shevcov
{#ad} Alexey „xaoc” Kucherov
{#ad} Mihail „Dosia” Stolyarov
{#ad} Alexey „OverDrive” Birukov
{#ad} Aleksey „HEL1” Novinov
{#ad} Sergey „Fox” Stolyarov
{#ad} Akeksey „LeX” Kolesnikov
{#ad} Yi „ZY” Zhou
{#ad} Jiang „virgo” Qian
{#ad} Bin „Savage” Liu
{#ad} Biaohong „rita” Huang
{#ad} Yunlong „BB” Wang
{#ad} Evil Geniuses {#ad} Begrip {#ad} FireGamers
{#ad} Jordan „n0thing” Gilbert
{#ad} Danny „fRoD” Montaner
{#ad} Tyler „Storm” Wood
{#ad} Ediz „goodfornothing” Basol
{#ad} Tomi „lurppis” Kovanen
{#ad} Alexander „fury” Nytrom
{#ad} Jon „hyvlarn” Edelsvard
{#ad} Petri „peppo” Dahlstrom
{#ad} Frederik „hibb” Isacsson
{#ad} Finn „qp” Sjostro
{#ad} Gabriel „FalleN” Toledo
{#ad} Lincoln „fnx” Lau
{#ad} Bruno „bruno” Ono
{#ad} Renato „nak” Nakano

Pénteken kezdődik a DreamHack Winter versenye, melynek csoportjait nemrég sorsolták. Izgalmas LAN-nak nézünk elébe, hiszen sok jó csapatot láthatunk majd, mint például az SK-t, az EG-t, a MYM-et, vagy az mTw-t, bár a dánok Sunde nélkül fognak majd megjelenni, ugyanis ő két hónapos nyaralásra megy majd. Pletykák szerint MJE fogja majd helyettesíteni az elkövetkezendő néhány versenyen, amíg ő Dél-Amerikában vakációzik.

A csoport B csoport C csoport B csoport
{#ad} Evil Geniuses {#ad} Millenium {#ad} SK Gaming {#ad} mTw
{#ad} wooSai {#ad} TitaNs {#ad} k1ck {#ad} PlayMore
{#ad} 0bites {#ad} Team XLBet {#ad} darkside {#ad} Coldfrag
{#ad} LZ {#ad} TBA {#ad} TBA {#ad} TBA
E csoport F csoport G csoport H csoport
{#ad} compLexity {#ad} SoA {#ad} H2k-Gaming {#ad} MYM
{#ad} Begrip {#ad} 2easy {#ad} PGS {#ad} Oslo Lions
{#ad} Rodcad {#ad} TBA {#ad} nOu {#ad} LCSL
{#ad} TBA {#ad} TBA {#ad}TBA {#ad} TBA