A távirányítót is lecserélheti a Natal Téma: Kütyü

Maga Marc Whitten, az Xbox Live igazgatója beszélt a még fejlesztés alatt álló vezérlőről, amely véleménye szerint egy napon jelentős változásokat hozhat a nappalikban is, mégpedig nem kizárólag az Xbox 360 konzolok kiegészítőjeként. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy a televízióknál is megjelenik a megoldás, újszerű irányítást honosítva meg e területen.

Az igazgató kiemelte, hogy számára a videószolgáltatások és platformok megjelenés az Xbox családon belül jelenti az egyik legnagyobb meglepetést. Ilyen szolgáltatásból egyre több indul be, példaként említhetjük az Egyesült Államokban a Netflix megoldását, ugyanezen szerepet pedig az Egyesült Királyságban a Sky Player tölti be. A televíziózás területén a Natal is megjelenhet, ez pedig lehetővé tenné a csatornaváltást egy laza csuklómozdulattal, vagy akár egy mozifilm lejátszásának hangvezérléssel történő elindítását, ami még nagyobb kényelmet jelentene.

Whitten hozzátette, hogy napjainkban nem lehet egyértelműen a televíziózás, a játékkonzolok, vagy akár az internet aranykoráról beszélni, az elkövetkező öt évben pedig annyira összeforrnak, egymással ötvöződnek ezek a platformok, hogy szinte lehetetlen lesz megkülönböztetni őket egymástól. Ebben természetesen szintén nagy szerepet szánnak a Natal vezérlőknek, amelyeket idén mutattak be a nagyközönség előtt, hivatalos megjelenésükre pedig a jól értesültek szerint még csaknem egy teljes évet kell várnunk.

A Natal tehát 2010 utolsó negyedévében érkezik, meglátjuk, milyen sikerrel.