ICL? Revolution? Téma: Érdekes

Az egy dolog, hogy az idei évet nézve ismét egyre többen érzik úgy, hogy a LAN-os iparban van fantázia, hisz ha belegondoltok idén négy brigád is csinált LAN-t (Becup, ICL, ELTE, D-LAN), de valahogy az egész kezd hiteltelenné válni számomra.

Azzal sokan tisztába vannak, hogy a Becup ismét milyen marketinggel, milyen rendezvényt hozott össze, ez most lerágott csont.

Hétvégén került megrendezésre az ICL negyedik, és összességében vagy a hetedik, vagy a nyolcadik hazai LAN. Ígéretek mindig voltak, hogy ez a LAN most nagyon durva lesz ezért, majd még durvább lesz azért, végül a negyedik állomásra már egészen forradalmi is lesz… Ehhez képest véleményem szerint továbbra sem sikerült semmi komolyabb koncepciót vagy irányvonalat belőni. Csak üres ígérgetések, és megvalósítatlan, vagy másképp megvalósított eredmények követik ezt a rendezvényt is.

Az egy dolog, hogy amiket a hírekben említettek vagy ígértek azt nem sikerült maradék nélkül teljesíteni (csak pár dolgot vennék alapul a teljesség igénye nélkül):

Több hírben is szerepelt, hogy majd holnap/jövő héten/tegnap előtt fogjátok értesíteni a csapatokat a díjazásról vagy egyéb fontosabb hírekről. Ezek a hírek természetesen menetrend szerint sose érkeztek meg időben. Erre persze a válasz biztos az lesz, hogy volt jobb dolgotok is. De ha így volt miért ígértetek előre? Hiteltelen az egész…

A komoly díjazást, az 1.6-osoknál nem nagyon lehetett megvalósítani, de a CoD-osoknál se volt semmilyen egetverő komoly díjazás. Most nem a nevezett csapatok/kifizetett összegek képletet vitatom, de a hír szerint nem is függ össze a két dolog egymással. Vagy ha igen, akkor pedig nem ártott volna ennek megfelelő módon tájékoztatni a publikumot. És egy kört téve a helyszínen Pixel pultot sem láttam sehol, ahol bérelni lehetett volna cuccokat, talán ha így van akkor a TW cuccait se nyúlja le senki, hanem bérel egeret egérpadot. Nem hogy provocateames cuccokat, de még a Provocateamet se láttam lent, és az árlistát sem, amin a nem létező termékek rajta voltak.

Átlépve ezeken a marketingfogásokon, nézzük csak mi is itt a „Revolution” dolog? Én igazából semmi forradalmit nem vettem észre. Örültem, hogy pénteken nem vettem nyakamba a várost, és mentem ki nézelődni, mert nem lett volna mit. CS nem volt, a CoD-osok csak éjfél magasságába kezdték el az egészet. Szombaton egy laza másfél-két órás csúszással el is indult a CS, a CoD-ot pedig két szerencsétlen admin vitte végig, papírokkal a kezükben.

Előszőr csak azt hittem, hogy az ülésrend vagy ilyesmi van a kezük ügyében, de közben kiderült, hogy azon vezetik a LAN-t. A belül található adminpultban pedig elég szellősen ültek az OGC képviselői: az 1.6-ot levezénylő admin és pár cseh vagy szlovák hírező – szóval bőven lett volna hely – és merem remélni infrastruktúra is – számukra, hogy ne őskori módon kelljen az egész dologgal megküzdeni. Röviden úgy lehetne összefoglalni a CoD-os részleget, hogy amikor az 1.6-osok még nem, a CoD-osok már, és amikor már a CS-sek nem, a CoD-osok még javában játszottak.

Próbáltam még keresgélni kicsit, hogy hova bújt az a forradalom, de ahogy korábban Pestszentimrén se sikerült meglelnem az esport kezdőpontját, úgy itt sem bújt elő az őrjöngő forradalmi hangulat.

Szóval akkor most mitől is kellett volna összepisilni magam, amikor belépek a váci csarnokba?

40 compo gép? Szép teljesítmény, de jelen esetben nem hozott akkora hasznot, és fejedelmi újítást se véleményem szerint, hisz volt már ennél komolyabb és gördülékenyebb compogépes LAN itthon.

1on1 színpad? Játszott ott valaki?
2 ből 1 pokerasztal eldugva a sarokba?
Szokásos csúszások?
0 Codos közvetítés?
0 info a verseny honlapján?

Valaki világosítson már fel ha megoldható, mert valóban érdekelne…

Kíváncsi vagyok mikor jut el újra ez az egész lanosdi arra a szintre, hogy inkább a tettek domináljanak, és azt kövessék a pozitív hírek, mintsem jöjjenek az ígérgetések, és maradjanak el a tettek. Vajon lesz még itthon olyan nagyobb volumenű LAN, ahol az ígéretek be lesznek tartva? A minőségi jelzőt már nem is merem mellébiggyeszteni…