Az évtized legjobbjai: végeredmény Téma: Counter Strike

„Véget ért a móka mára, zárul Miki mókatára.” Kezdhetnénk akár ezzel a mára már-már klasszikusnak számító ZsebTV befejezéssel is, ha nem egy évtizedre zárnánk le az ilyen jellegű szavazásunk. Köszönjük minden olvasónk jól vagy rosszul leadott szavazatát, a konstruktív és a destruktív hozzászólásokat, a vidám és szomorkás perceket, amelyet társaitoknak és magatoknak szereztetek. Lássuk hát, miből élünk, és hogy miként gondolkodtatok az elmúlt 10 évről számokban kifejezve.

A szavazásról:

A félreértések elkerülése végett tisztáznunk kell, hogy mi alapján volt valakinek érvényes, vagy érvénytelen a szavazata.
Aki egynél több szavazatot adott le egy kategóriában, annak voksát nem vettük figyelembe, akár egy hozzászólásban nevezett meg több személyt, akár többen, mint ahogy az is csak egyet számított, ha valaki többször ugyanazt jelölte meg.
határidőn kívül érkezett szavazatok sem számítottak bele a végső sorrendbe, és akik esetleg utólag javították hozzászólásuk ilyen-olyan okokból, azoknak pedig az először megjelölt játékos lett lekönyvelve.

A magyarok:

Kezdjük a legnagyobb port kavart, és a leginkább érdeklődésre számot tartó s(z)avazással. Igazság szerint nem indítottunk honfitársainkra irányuló kérdést cikkünkben, de mivel annyian szavaztatok a Legjobb AWP-s és Az évtized legjobb magyarja kategóriákban, hogy utólag ezek is bekerültek a kalapba. Így hála Nektek, a médiának egy újabb kis szeletében marad fent néhány név az utókor számára.

Az évtized legjobb magyarja:

2009 utolsó hetében {#hu} Abdul úgy gondolta, hogy a szabadidejéből áldoz egy kicsit a közösségnek, és honosítja a HLTV.org „az évtized játékosa” szavazását, belevonva „az évtized magyar játékosa” kategóriát is. Az eredményhírdetés nem is olyan rég megtörtént, ám sokan kifogásolták, hogy számukra nem volt tiszta a szavazás menete, nem is tudtak arról, hogy van, és szerintük jobban is belehetett volna ezt reklámozni. Egy tény, hogy összesen 100 szavazat se érkezett a magyar játékosokra, így gondoltuk, hogy mindenképpen érdemes újra kiírni a szavazást, hogy legyen súlya az egésznek. Ez nyilván azon játékosoknak a legkellemetlenebb, akik az előzőn is jól teljesítettek, de 10 évente egyszer van egy ilyen szavazás, és akkor szeretnénk jól csinálni, mégha második szándékból is.

Végeredmény:

 1. {#hu} ?
 2. {#hu} ?
 3. {#hu} ?

Az évtized legjobb magyar AWP-se:

Következzen egy olyan ember, aki nem csak 1.6-ban, de Counter-strike:Source-ban is huzamosabb ideig szerepelt,a kutyatenyésztő Németh „Piki” Patrik. Talán nem meglepő, hogy a Magyar LANtológia 2003-2009 játékosai közt is dobogós helyen szerepel, az már annál inkább, hogy az Évtized legjobbjai kategóriában keveseknek jutott az eszébe. A 2005-ös szingapúri WCG-n, ahol a mostohatestvérnek számtó CSS-ben indítottak versenyt, a legjobb 8 között végzett az ancients csapatával, míg az ECG-n egészen a negyedik helyig jutottak, és ott is csak épp lemaradtak a dobogóról. Ha elkapta a fonalat, egyedül képes volt az ellenfél csapatát lemosni a pályáról, ellentmondást nem tűrően jelezve, hogy ott bizony Ő az úr. Minden fegyvert jól forgatott, Nektek azonban a „távcsöves puskánál” jutott az eszetekbe.
dobogó középső fokára a „kicsi DoZeR”, azaz Goda „kic$i” Kristóf állhat. Érdemeit részben már tárgyaltuk fentebb, így azokra most nem térnénk ki. Az idei évre összeért a teamwork csapata, így már inkább Ő dominál a családban. Kétségtelenül jól forgatja az AWP-t, bár néha-néha még képes elbizonytalanodni, és ilyenkor megremeg a kezében a fegyver. Kíváncsian várjuk, jövőre mit hoz a testvérek közötti versengés.
A képzeletbeli bronzot egy másik, CSS-ben is megfordult játékos, az ex-ancients tag, Vörös „Deep”Lajos viheti haza. Egyedül Ő lóg ki a sorból, mivel nem fért be a Top15 LAN-járók közé. Ő is ellentmondásos személyiség volt, sokan nem kedvelték viselkedése miatt, de tudott jó arc is lenni, ha akart. Ha egyszer AWP-t kapott a kezébe, ott kő kövön nem maradt. Nem egyszer elkapta a hév, és akkor gondolkodás nélkül rontott rá az ellenfelekre, nem kevés évvel öregítve meg ezzel csapattársait. Az e-sport után a sport felé fordult, és a Debrecen Gladiators csapatával a Magyarországi Amerikai Futballcsapatok Ligájában vesz részt.

Végeredmény:

 1. {#hu} Németh „Piki” Patrik
 2. {#hu} Goda „kic$i” Kristóf
 3. {#hu} Vörös „Deep” Lajos

 

Külföld:

Több ponton is változtattunk a szavazás menetén az ötlet kiagyalói, a HLTV.org versenyéhez képest. Az első 5 nap nálunk bárkire szavazhattatok, nem kötöttük meg a kezetek, míg a külföldi kollégák felkínáltak 5 választási lehetőséget minden kategóriában. Az évtized legjobbjára csoportonként az első 5 helyezettet hirdettük ki nem helyezési sorrendben, akik közül aztán megjelölhettétek azt az egy embert, aki véleményetek szerint az elmúlt korszak domináns egyénisége volt. A CSHU-n csak a kontinensek Top5 játékosaira lehetett szavazni, úgy éreztük, igazságtalan lenne a többi fegyvernek kedvelőivel szemben a kivételezés még akkor is, ha tudjuk, nagy valószínűséggel nem fognak idejönni nem tetszésüknek hangot adni.
különbségektől függetlenül közel azonos eredmények születtek, bár nálunk a legjobb AWP-s kategóriában csak egy-egy szavazatnyi különbség volta dobogósok között, míg Európánál a harmadik kicsit jobban leszakadt az első kettőhöz képest.

Az évtized legjobbja:

 1. {#pl} Filip „NEo” Kubski
 2. {#se} Abdisamad “SpawN” Mohamed
 3. {#se} Emil „HeatoN” Christensen

Ázsia:

 1. {#kr} Keun „solo” Chul Kang
 2. {#cn} Yang „Jungle” Ke Fei
 3. {#cn} Bian „alex” Zheng Wei, {#cn} Lai „xf” Xue Feng

Dél-Amerika:

 1. {#br} Raphael „cogu” Camargo
 2. {#br} Lincoln „fnx” Lau
 3. {#br} Carlos „KIKOOOO” Segal

Észak-Amerika:

 1. {#us} Danny „fRoD” Montaner
 2. {#us} Michael „method” So
 3. {#ca} Griffin „shaGuar” Benger

Európa:

 1. {#se} Patrik „f0rest” Lindberg
 2. {#pl} Filip „NEo” Kubski
 3. {#se} Abdisamad “SpawN” Mohamed

AWP:

 1. {#us} Danny „fRoD” Montaner
 2. {#se} Dennis „walle” Wallenberg
 3. {#dk} Christoffer „sunde” Sunde