Scene hírtenger Téma: Counter Strike

A német felsőbb rétegben kisebb változások voltak/vannak folyamatban. Először a n!faculty-hoz igazolt paN az Extreme Masters döntők idejére, de az Alternate menedzsere gyorsan hozzá is tette, hogy ez szigorúan csak ideiglenes, még él a szerződése a szervezettel. Aztán jött ninja {#de} mystical Lambda-tól, akiről szintén úgy vélik, hogy csak az EM idejére csatlakozott, de ezt majd csak a bajnokság után tudhatjuk biztosan, hogy vajon ott marad-e végleg az egyelőre inaktív {#hu} shiddy helyett. Viszont időközben a 2007. óktóber óta „tagoskodó” {#de} b4d átvándorolt az Alternate-hez, mely csapatnak ez szintén már a második cseréje az új szezon előtt, miután december elején már elment tőlük roman mousesports-ba, helyére pedig seraph érkezett. Így paN tartózkodása egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy végleges a n!faculty-nál.

{#de} n!faculty (chrizzo, gore, ODIE, ninja, paN)
{#de} ALTERNATE (approx, b4d, mooN, Roman R., seraph)

Az ifjú svéd titánoknál, az MYM csapatánál is zavaros a víz. Alig egy hete még úgy volt, hogy moddii nem tud részt venni a EM 4 utolsó szabad helyéért összehozott minikupán és erre a kis időre {#dk} wazorN segíti ki őket. Tegnapelőtt azonban {#se} moddii-t hivatalosan is kirakták a MeetYourMakers-ből, mert nem bírták már elviselni a sok, N-féle rinyálását, amik akkor jöttek ki, mikor épp vesztésre álltak és így tovább gyengítette a csapatmorált.  Továbbá az egyik svéd portálnál még feljött {#se} Gux neve is a témával kapcsolatban, de ez csak puszta spekuláció és kevesen hiszik, hogy Gux a ferrarit trabantra cserélné.

{#se} MYM (Delpan, Jumpy, pita, zet)

Miután december közepén a KerchNET szélnek eresztette teljes CS 1.6 alakulatát (craft1kEseninKucherstarixZeus), most egy új, sokkal frissebb ötössel próbálkozik, Johnta ({#ua} HR) kapitánnyal az élen. Céljuk, hogy – a WES Cyber School segítségével – kiválasszák a legtehetségesebb ukrán játékosokat és eredményes, profi cybersportolókat faragjanak belőlük. Mivel sok az ismeretlen, fiatal játékos és az egész csapat egy hosszabb tesztidőszakon megy át, ezen szakasz folyamán még könnyen elképzelhetők a tagcserék előfordulása.

{#ua} KerchNET (barracuda, cArsky, cucumber, Johnta, z1)

Ugyanakkor, a múlt hónapban kipakolt KerchNET kapitánya, starix – mivel csoportelsőként jutottak tovább – továbbra is birtokolja az EM 4 döntőn való részvétel jogát. Szóval egy csapat lent lesz a LAN-on KerchNET néven, de ez a képviselet csak a verseny idejére szól.

{#ua} Arbalet UA [KerchNET @ EM4] (Edward, Esenin, markeloff, starix, Zeus)

A decemberi események másik főszereplő csapata, az AG, a HR és a DTS egykori tagjaiból összeállt mix most már igazi csapattá formálódott. Egy hónapos fennállásuk után végre találtak maguknak egy otthont is, mely a PeopleinGame névre hallgat és egy nagyobb, ukrán gamer-oldal. Első jelenésük 23-án lesz az Arbalet Cup Kazahstan ukrán kvaliján.

{#ua} PinG (ANGE1, lmbt, strike, weiss, xaoc)

Az EYESports utolsó versenyén, az Arbalet Cup Europe LAN-on – noha döntetlent játszott az {#pl} AGAiN-nel, az {#se} SK-tól pedig csak alig kapott ki – nem jutott ki a csoportjából. Valószínűsíthetően ebből, vagy ebből az okból is lépett ki egyik tagja, {#ru} XomA. Helyére az előző forZe felállásban szereplő Sally érkezett. A felfrissült alakulatot legközelebb az orosz Arbalet kvalifikációs rendezvényen láthatjuk majd viszont.

{#ru} EYESports (ed1k, ex, mNr, Sally, xek)