123 Hekkeriskolát szüntettek meg Kínában Téma: Counter Strike

Három embert azzal gyanúsít a kínai rendőrség, hogy a Black Hawk Safety Net elnevezésű vállalkozásuk hekkelési tanácsokat adott az érdeklődő netezőknek, és a számítógépek feltöréséhez szükséges eszközöket is terjesztettek. Kínában tavaly óta illegális hekkelést oktatni és segíteni.

Helyi lapok szerint a rendőrség a rajtaütés során több mint 1,7 millió jüan (250 ezer dollár) értékű vagyont foglalt le, és elkobzott kilenc szervert, öt számítógépet, valamint egy Honda Accord gépkocsit.

A céget 2005-ben alapították, központja a közép-kínai Honan tartomány Hszücsang városában van. Összesen 12 ezer kiemelt ügyfele volt és 7 millió jüan (több mint 1 millió dollár) tagsági díjra tett szert. Ezen felül 170 ezer tagja ingyen regisztrált. Online fórumokon nyíltan terjesztették a hekkeléshez szükséges trükköket, és a tagok trójai programokat is letölthettek.

Tavaly áprilisban találtak rá a hálózatra, amikor három embert letartóztattak számítógépes vírusok terjesztése miatt. Ők is a Black Hawk Safety Net tagjai voltak. Ezután Csöcsiang, Anhuj és Honan tartományokban ötven rendőr állt rá az ügyre. A kibertámadások elleni küzdelmet irányító központ felmérése szerint a hackerek tavaly 7,6 milliárd jüan kárt okoztak Kínában.