123 A szülőkkel szövetkeznek az online játékok szolgáltatói Kínában Téma: Counter Strike

Besúghatják csemetéiket a kínai szülők az online játékok szolgáltatóinak, amelyek ezután felfüggeszthetik a gép használójának jogosultságát a kapcsolatra – adta hírül a hétvégén a kínai média a kulturális tárca illetékeseinek támogatásával született kísérletet.

Hat online játékokat szolgáltató vállalkozás, köztük a Tencent és a Sahnda azzal az ajánlattal állt elő, hogy lehetővé teszik a gyermekek szüleinek: szükség esetén „jelentsék fel” a függővé vált kamaszt, és felhatalmazásukkal elérhetetlenné teszik a játékot a gyereknek. A kiskorú gondviselője telefonon kérheti majd, hogy tagadják meg gyermekétől a szolgáltatást. A hír szerint a vállalatok önkéntes akcióját üdvözölte a kulturális minisztérium. Li Hszi-ong (Li Xiong) ágazati igazgató szerint a lépés igazolja az online internetes játékok üzemeltetőinek társadalmi felelősségét és reméli, hogy a kezdeményezéshez többen is csatlakozni fognak.

Kínában az online játékok felhasználóinak száma az elmúlt évben – 33 százalékkal – 66 millióra nőtt – derült ki egy a témával foglalkozó januári konferencián közzétett jelentésből. A kulturális minisztérium adatai szerint majdnem minden hatodik online játékot játszó kiskorú.