ESL 5on5 magyar ladder Téma: Counter Strike

Nemrég került megrendezésre a Wiggles Season 2010 selejtezője. Feltűnt, hogy milyen sok csapat szeretett volna részt venni rajta. Azért írom ezt a blogbejegyzést, mert szerintem sokan nincsenek tisztában azzal, hogy van más lehetőség.

Miért jó az ESL:

Biztosítja a tiszta játékot a meccsek alatt. Lehetővé teszi meccsek szervezését illetve, mivel ez egy liga, motiválja az embereket a győzelemre. A rendszeres mérkőzések, az összeszokás, a szituációk, a különböző megoldások mind-mind segíthetnek egy LAN-ra keszülő csapatnak a felkészülésben.

Eddig sem volt semmi akadálya annak, hogy bárki nevezzen az európai ladderek bármelyikére, ám még is mindössze 2-3 magyar csapattal találkozhatunk a klánok listáját böngészve. A célom egy magyar 5on5 ladder létrehozása.

Eddig is voltak efféle próbálkozások, ezek mind meghiúsultak érdeklődés hiányában. Nem tudom, hogy mi lehet ennek az oka talán, hogy sokan nem is tudtak az ESL-ről – vagy ha hallottak is róla, akkor sem tudták mi fán terem -, vagy egyszerűen csak nem volt igény. Úgy gondolom még egy próbát megér az egész, legfeljebb nem lesz belőle semmi. Mindenekelőtt azt tudnotok kell, hogy a jelenleg hivatalos álláspont szerint még mindig nincs Magyarországnak ESL licensze. Ezzel sajnos kivételes esetben vagyunk a szó negatív értelmében. Ez azt jelenti, hogy laddert sem igényelhetünk „csak úgy”. Az első lépés,hogy minden jelentkező klánnak be kell regisztrálnia az ESl oldalán.

Itt egy kis segítség a tapasztalatlanabb játékosoknak, azt hiszem minden regisztrációval kapcsolatos kérdésre választ találtok benne. A második lépés, hogy az „indítvány” oldalán hozzászólás formájában közöljétek a jelentkező csapatotok nevét, az ESL-en regisztrált felhasználóneveteket, illetve -a regisztrálás során megadott- steam id-teket. Amint megvan a megfelelő létszám a ladder elindul.

Köszönöm a figyelmet,
Üdv AgGRo!