ESL Wire Anti-Cheat: Open Beta Téma: Counter Strike

Az Electrionic Sports League legújabb fejlesztésű anti-cheat programja egyre közelebb kerül a végleges megjelenéséhez, miután kiadták az ESL Wire 1.7-es (AC Beta) verzióját, amiben már megtalálható az új anti-cheat is.

Még 2009 második felében az ESL neki látott az Aequitas 2 fejlesztéséhez, ám hamar dobták a projectet és egy teljes új anti-cheat elkészítését vállalták magukra. A projectbe több, mint €500.000-t öltek a több hónapos fejlesztés során. Az új anti-cheat program gyakorlatilag egy olyan driver, ami ‘Ring 0‘ szinten működik. Tekintettel arra, hogy driverről beszélünk, ezért állítólag az ESL mérkőzéseken kívül is alkalmazható lesz majd a technológia, az Aequitas-szal ellentétben.

A publikus beta verzió célja, hogy teszteljék a különböző konfigurációkon a programot, illetve az ESL szervereinek a terheltségét, hogy mennyire tudja kezelni az anti-cheatet. Az Aequitas-t jelenleg több, mint 50.000 felhasználó használja, akiknek majd egyszerre kell átállnia az új anti-cheatre, ha hivatalosan is elkészül. Az ESL azonban felhívja mindenkinek a figyelmét, hogy a teszt fázis során is 12 büntetőpont jár mindenkinek, aki lebukik valamivel, így nem érdemes tudatosan tesztelgetni a csalásokat.

Az ESL Wire Anti-Cheat egyébként közel az összes ESL-en elérhető játékot támogatja majd, ha elkészül a végleges verziója.