A svédek szerint a CS miatt lövöldözött egy ámokfutó Téma: Counter Strike

Ritka az olyan hét, amikor ne kellene valami olyasmiről beszámolni, ami az egész játékos társadalomra nézve ne lenne felháborító.

Ezúttal Svédországban, a Malmőben történt szörnyű gyilkosság miatt szólalt fel az egyik parlamenti képviselő, s hozta összefüggésbe a játékokat a tragédiával. „A mostani malmöi lövöldözés egyértelműen összefüggésbe hozható a Counter-Strike videojátékkal. Megjegyezném, hogy a hálózaton játszható belső nézetes akciójátékot, melyben terrorista elhárítók és terroristák csapnak össze egymással, Brazíliában már betiltották és 2007-ben egyértelmű összefüggést mutattak ki az amerikai kollégiumi mészárlás és a program között.”

A képviselő követeli, hogy az ilyen játékokat csak 18 éven felüli vásárlók vehessék meg, és fel kell világosítani a szülőket arról, hogy pontosan milyen programot is vesznek a gyermeküknek. A végén megjegyezte, hogy „jobban hisz a »magányos kölyök egész nap CS-zik« elméletben, mint a magányos náci teóriában”.

A tényekhez hozzátartozik, hogy a malmöi gyilkos egy 38 éves férfi volt, aki a rendőri jelentés szerint gyűlölte a bevándorlókat és ezért végzett a 15 emberrel.