Ingyenes lett a Team Fortress 2! Téma: Counter Strike

Közel 4 éve jelent meg a Half Life 2-re épülő Team Fortress 2, most pedig mindez ingyenessé vált.
A Team Fortress 2 egy kasztalapú fps játék, ahol összesen 9 különböző karakter közül lehet választani. Mindenkinek megvannak az alaptulajdonságai, és ma már számtalan fegyver is van hozzájuk. Profi szinten 6v6 módban játsszák a játékot, csupán 4 kasztot és alapfegyvereket használnak, azonban ez nem jelenti azt, hogy csökkenne az élvezet.

Már elég sokszor előfordult, hogy egy-egy hétvégére a Valve mindenki számára elérhetővé tette a játékot, a mostani alkalommal azonban úgy néz ki, végleg ingyenes lesz. Akik már korábban megvették, ők úgynevezett prémium felhasználót kapnak, emellett nekik teljes lesz a játék. Az ingyenes verziónál a táskánk (backpack) mérete kisebb lesz (ide jönnek a megszerzett fegyverek, sapkák, itemek), nem lehet minden fegyvert és kiegészítőt megszerezni, de ezek olyan lényegtelen eltérések, hogy nagyon korrekt ajánlatról van szó.

Az egyik legnépszerűbb többszemélyes játékról van szó, a frissítések folyamatosan érkeznek, új pályák, új fegyverek, új játékmódok, mindez teljesen ingyen volt eddig is a játék tulajdonosainak.

Minden kasztot egyedivé alakíthatsz különböző sapkákkal és egyéb felszerelésekkel. Lényegében nincsen két egyforma karakter. A játék olyan, mint egy kis időutazás. Nem próbál realisztikus lenni, mint a jelen kor modern fps-ei, inkább visszarepít téged kiskorodba, amikor még rajzfilmeket néztél. Na ugye, hogy a rajzfilmek mennyire jók?

Persze a fentebbi sorokat érezhetően a játékot nem ismerő egyéneknek szántam, ugyanakkor feltételezem, hogy a közönség nagyobbik része már hallott a TF2-ről. Két év telt el azóta, hogy a Meet The Spy-t bemutatta a Valve, és most végre ismét egy új videó érkezett. A „Meet The” videók a játék alaphangulatát adták meg, mert minden karakter egyéniségét mutatták be, olyasvalamit, ami sok fps játékból hiányzik. Mindenki maga dönti el, hogy milyen a videó, szerintem profi munka, így megéri megnézni.

A játék csupán pár órája ingyenes, de így is rengetegen próbálták már ki. Próbáljuk tartani a lépést a sodrással, a hétvégén folyamatosan fordítjuk le az angol leírásokat, hogy nektek még kényelmesebb legyen. Így ajánlom mindenkinek a TF2.hu követését, ahol a napokban minden kikerül magyarul.
A TF2 telepítéséhez Steamre lesz szükséged, ezt a lentebbi linken szintén letöltheted. Miután fenn van a játék, jöhet az indítás, csatlakozzatok fel bátran a hazai legnagyobb publik szerverre az OGC Revenge-re! Jó játékot!