ICL: TUP ötletláda Téma: Counter Strike

Bár gépeinket rendszeresen kell újraghostoljuk, egy idő után nem csak a donor rendszer, de a megoldások is elavulttá válnak. Az új szezont szeretném egy az alapoktól újraépített rendszerrel nyitni, s bár jó pár oldalnyi lista már megvalósult, úgy gondolom a játékosok visszajelzése alapján lehet a legkönnyebben fejleszteni.

Az egyik legfontosabb tényező az idő, amit a játékosok a sikeres személyre szabással töltenek. Forgalmasabb rendezvényeken nem mindig tudunk 20-30 percekkel kalkulálni egy-egy csapatcsere között. Ezt a szempontot szem előtt tartva kezdtük el megfagyasztani a rendszert, hogy az újonnan helyet foglalóknak ne az előző okozta károkat keljen keresni, csupán a saját eszközeit telepíteni, cfg-ket másolni. Ahhoz hogy ezt a folyamatot teljesen automatizáljuk, meg kell szüntetni minden olyan eshetőséget, ami miatt a rendszer újraindítást kérne a megfelelő működéshez.

Ezért is telepítettük fel előre két nagyobb periféria gyártó cég illesztőprogram kereső megoldását. Sajnos a legtöbb USB-s billentyűzet így sem volt hajlandó tökéletesen működni elsőre. Ezt a hibát úgy tűnik sikeresen orvosoltuk.

Egy másik hasonló probléma a régebbi Logitech termékekkel fordult elő, ahol az USB portot kellett manuálisan felpörgetni, hogy megfelelő módon működjön az egér. Az egyik portot előre beállítottam.

Csúszásokat okozott a játék kliens szerverek kihagyása is, elviekben ezentúl a Steam támogatni fogja az offline módú indítást is. Mivel a számítógép újraindítása töröl minden személyes adatot, így nincs szükség a kliensek efféle funkcióinak használatára.

A Magyarországon kompetitívnek (már/még épp nem) számított játékok biztosan megtalálhatóak lesznek, ezeken felül bármilyen ötletet meghallgatok.

Mivel az én fantáziám is véges, szeretném, ha minél több hasznos ötlet összegyűlne, mi az, amit még pótolni, amin még javítani lehetne? Írjatok bármit, ami eszetekbe jut, nem baj, ha már korábban kifejtette valaki, legalább kialakul egy prioritási lista is. Lehetőleg szoftveresen orvosolható problémák legyenek persze, új alkatrészekről majd később.

Hómáker