Counter-Strike-kal játszhatott bujkálás közben Osama bin Laden Téma: Counter Strike

Counter-Strike-kal játszhatott bujkálás közben Osama bin Laden

Az amerikai hírszerzés a héten nyilvánosságra hozta azon információk egy részét, amit a kormányzat speciális csapatainak még akkor sikerült megszerezniük, amikor hat évvel ezelőtt lecsaptak Osama bin Laden-re pakisztáni búvóhelyén. Az adatokból többek között kiderül, hogy számos ismert játékot, köztük a Counter-Strike-ot is megtalálták az egykori terroristavezér gépén, aki lehet, hogy ezzel múlatta az időt bujkálás közben.

A CS feltalálása a gépen azért is külön érdekes, mert ebben a játékban pont terroristák és terrorelhárító csapatok ütköznek meg egymással – egyébként részben ahhoz nagyon hasonló környezetben, ahol bin Laden maga is élt. Azt nem lehet tudni, hogy a vezető, akinek a szeptember 11-i támadások kiötlését is tulajdonítják, vajon a terroristák vagy az ellenük küzdő kommandósok csapatát erősítette -e a játékban gyakrabban.

Mindenesetre ha Osama tényleg játszott a Counter-Strike-kal, az azt jelenti, hogy világszerte gamerek akár ezrei is küzdhettek ellene, illetve lelőhették vagy éppen áldozatává eshettek a terroristavezérnek – persze szerencsére csak a játék virtuális terében, de mindenképpen anélkül, hogy tudták volna kivel is kerültek szembe.

A Counter-Strike mellett egyébként a Final Fantasy VII és a Resident Evil egy példánya is megtalálható volt bin Laden gépén, David Attenborough egy vadéletet bemutató sorozata, a Disney Verdák filmjének, valamint a Csodacsibe és a Z, a hangya – vélhetően kalóz – kópiáinak társaságában.