Steelseries újdonságok játékosoknak Téma: Counter Strike, Kütyü

A Steel Series illetékesei a Dreamhack Winter, a világ legnagyobb digitális fesztiváljának és Lan partijának kezdetére időzítették a cég legfrissebb termékeinek megjelenését: debütált a Steel Series Sensei Fnatic Limited Edition egér és a SteelSeries 7H Fnatic Limited Edition headset.

Az új termékek a Team Fnatic-kel együttműködve születtek meg, így mind dizájn, mind pedig funkcionalitás tekintetében megfelelnek majd a játékosok által támasztott igényeknek, legalábbis a cég ezt reméli. Nézzük is, hogy a két új termék pontosan milyen tulajdonságokkal kerül forgalomba.

Fnatic Sensei

A korlátozott példányszámban forgalomba kerülő egér 102 grammos súllyal és 38,7 x 68,3 x 125,5 milliméteres mérettel érkezik. A rágcsáló mind bal-, mind pedig jobbkezesek számára kényelmesen használható lesz, hála ambidextróz felépítésének. Az egér egy 32-bites ARM processzort alkalmaz, amely ugyanakkora számítási teljesítményt kínál, mint az 1994-ben piacra dobott 75 MHz-es Pentium processzor. Az ARM CPU jóvoltából az 5700 CPI-s érzékenység könnyedén 11400 CPI-re növelhető, de emellett a CPU egyéb technológiák irányításáért is felel. Az egyedi technológiák között megtaláljuk az ExactLift, ExactAim, ExactAccell és az említett ExactSens eljárást is.

Az egér fejlett makrók rögzítését is lehetővé teszi, lézeres érzékelője pedig saját osztályán belül a legjobbnak minősül a maga 10,8 megapixeles felbontásával és 12000 FPS-es sebességével, ami hatékony, pontos és gyors mozgáskövetést eredményez. Az egér érzékenysége első körben 1 és 5700 CPI között állítható, míg a Double CPI szolgáltatás jóvoltából akár 11400 CPI-ig is emelhetjük az érzékenység szintjét. Az egér három világító zónával rendelkezik, amelyek 16,8 millió színárnyalat megjelenítésére képesek. Az egér aljáról a már megszokott LCD kijelző sem hiányzik, amellyel nem csak a szükséges beállítások végezhetőek el, de akár egyedi logót is feltölthetünk rá.

A korlátozott példányszámban forgalomba kerülő Fnatic egér 99 euróba kerül. A termékkel kapcsolatban további információ itt található.

Limited Edition Fnatic 7H

Az új rágcsáló mellett egy mikrofonos fejhallgatót is bemutatott a gyártó. Az újdonság 50 milliméteres átmérőjű hangszórókkal érkezik, amelyek előtt egy-egy szivaccsal ellátott fülpárna helyezkedik el. A párnázás külső része szövetborítást kapott, míg a belső részén bőrborítás található. A fülpárna összességében hatékonyan csökkenti a környezeti zajokat.

A hangszórók a 18 Hz és 28 kHz közötti frekvenciatartományban üzemelnek, ellenállásuk pedig 32 ohmos értéket képvisel. A mikrofon az 50 Hz és a 16 kHz közötti frekvenciatartományban dolgozik, érzékenysége pedig -38 dB-es. A szett esetében vezetékes távirányítóval szabályozhatjuk a fejhallgató hangszóróinak hangerejét és a mikrofon érzékenységét. A termékhez 1+2 méternyi kábelt kapunk, ami 3,5 mm-es Jack audió csatlakozón keresztül kapcsolódik az adott rendszerhez.

A headset a könnyebb szállíthatóság érdekében szétszedhető, így 4 darabban könnyebben el tudjuk pakolni. A korlátozott példányszámban forgalomba kerülő Fnatic headset 114,99 euróba kerül. Az újdonsággal kapcsolatban további információk itt találhatóak.

Forrás:iPon