Az évtized legjobb magyar játékosai Téma: Counter Strike

Ma délben zárult le az „Évtized magyar játékosa” szavazásunk, melyre 386 érvényes szavazat érkezett be, ezzel jócskán beelőzve bármelyik szavazásunkat, amiket az utóbbi években írtunk ki. Bár maradtak ki nagy nevek a 25-ös jelölt listánkról, sokat nem változtatott volna egy-két hiányzó szerepeltetése a szavazás képén, hiszen 6 játékos toronymagasan verte az egész mezőnyt, így őket tekinthetjük a magyar Counter-Strike 5+1 fős dreamteamjének.

#1 – Az évtized magyar játékosa (DoZeR)

Amikor az évtized legnagyobb magyar csapatáról kérdeztünk titeket, akkor 3 klán húzta be a szavazatok háromnegyedét: az ancients, a FoP és az xDk. Ebből két csapat erősen {#hu} DoZeR nevéhez fűződik, aki főleg 2003 és 2006 között farmolta az aranyérmeket a hazai versenyeken. Ez alatt a 4 év alatt a magyar LANtológiás cikkünkben is kiemelt 26 hazai versenyből 17-et DoZeR aktuális csapata nyert meg, beleértve az összes külföldi kvalifikációt is, így 2003-ban, 2004-ben és 2006-ban is DoZeR csapata képviselte Magyarországot a WCG-n, 2005-ben pedig az ESWC-re jutatta ki az xDk-t. DoZeR-t a szavazáson a szavazók 65%-a említette meg 3-as listájában, míg 40%-uk ezt az első helyen tette.

#2-6 – Az udvarhölgyek (KODIAK, DSt, Piki, zsoltee, shiddy)

DoZeR mögött, a második helyen {#hu} KODIAK végzett a szavazáson, aki ezzel már végérvényesen is elnyerte a „legenda” jelzőt, hiszen nem kevés olyan szavazótól kapott bizalmat, akik nem igen láthatták a KO és a FoP egykori sztárját élőben játszani. Mint ahogy a legendákat is a róluk szájról szájra keringő történetek tették naggyá, így KODIAK népszerűségén is sokat dobhattak saját készítésű fragmoviejai és természetesen a 2000-2003 között mutatott teljesítménye is.

KODIAK-hoz hasonlóan 69-en jelölték első helyre {#hu} DSt-t is, ám második és harmadik helyek tekintetében elmaradt a legendától. DSt már csapatválasztások tekintetében is szemben úszott az árral, hiszen legtöbb élmezőnybeli társával ellentétben az sA-XterNET-gNu-teamwork utat futotta be, elhanyagolható xDk-s és ancients-ös kiingásokkal, de DoZeR-hez hasonlóan, felírhatjuk még a neve mellé a válogatottnál betöltött csapatkapitányi szerepkört is.

Egy hellyel csúszott le a dobogóról {#hu} Piki, ám Top3-as jelöléseit tekintve, mindössze 1-gyel marad el KODIAK-tól, hiszen az olvasók közel fele megemlékezett róla toplistájában, de csak kevesen tették őt az első helyre. Piki dreamteam-es helye is megkérdőjelezhetetlen, hiszen ő is sokáig tagja volt a magyar válogatottnak, illetve a hazai LANtológiás éremtáblázaton is a harmadik helyen található.

Őket követi {#hu} zsoltee és {#hu} shiddy, akik egymástól nagyon eltérően gyűjtötték be a szavazatokat, hiszen míg zsoltee pontjai főleg a rengeteg 2-3. helyes megemlítésekből jönnek, addig shiddy-t majdnem annyian tették 1. helyre, mint Piki-t, de csak kevesen jelölték őt hátrébb listájukon. shiddy esetében külön érdemes megemlíteni, hogy annak ellenére, hogy Németországban játszik (tavaly a német EPS-ben a szezon játékosának is választották a n!faculty színeiben), tiszteletét tette hazai versenyeken is a kBYc színeiben, valamint több alkalommal is vállalta a magyar válogatottságot.

A statisztikák szerelmeseinek egy fokkal beszédesebb talán az alábbi grafikon, ahol feltüntettük a dreamteam játékosait pontszámTop3-as és első helyes jelölések száma szerint is, hogy komplexebb képet kapjatok a sorrendről.

 

#7-10 – A Dreamteamről lecsúszva (XploD, kic$i, SLOBY, warlock)

Helyezésüket tekintve éppen hogy lemaradtak a dreamteamről, de pontszámaik tükrében harmad annyit kaptak, mint a 6. helyen végző shiddy. {#hu} XploD 56 pontját feltehetőleg a stYle-os és ancients-ös korszakának köszönheti, míg {#hu} kic$i 54 pontja az xDk-s és teamwork-ös korszak számlájára írható. A Top10 alsóbb régióiban 31-31 ponttal található {#hu} SLOBY, az xDk egykori játékosa, és {#hu} warlock, aki az Lq-sokat képviseli a toplistán, de később megfordult a kBYc-es celebmixekben is.

#11-25 – A Top10-en kívül is van skill

A Top10-hez való bekerüléshez {#hu} bLk volt a legközelebb 25 pontjával és 19 jelölésével, de egyetlen általunk jelölt játékosról sem feledkeztetek meg, sőt voltak olyanok, akiket mi kihagytunk a Top25-ös listáról, de ennek ellenére megemlítettétek őket, így itt is emlékezzünk meg {#hu} anfy-ról, {#hu} angry-ről, {#hu} b3a$t-ről, {#hu} chery-ről, {#hu} kuLi-ról, {#hu} Ranker-ről, {#hu} skizo-ról, {#hu} sniffy-ről és mindenkiről, akiket mi kihagytunk, de Ti ennek ellenére említettétek őket, és azokról is, akiket ebből a felsorolásból is sikerült kihagyni (és majd Ti nyilván pótoljátok a fórumon).

Végezetül pedig a #7-25. helyezések közötti pontszám rangsorral búcsúznék, köszönjük mindenkinek a szavazatát, találkozunk 10 év múlva!