Ki vezetné a magyar válogatottat – Pályázatok Téma: Counter Strike

Évek óta azzal telik a január, hogy kiderüljön ki is vezetheti a válogatottat, illetve kik is fogják alkotni az adott idény keretét. Fórumon rendszerint nagyon sok az a játékos aki úgy érzi ő tudja a tutit, de amikor eljőn az idő, hogy akár tenni is lehet/lehetne érte, akkor természetesen jelentősen csökken a jelentkezők száma. A mostani felhívásra három pályázat érkezett, ami számomra igen meglepő volt, hisz már a felhívás előtt volt egy-két lelkes játékos, aki megkeresett az ötletével elgondolásával, de most valamiért mégse küldte el, a teljes verziót.

Az elbírálással kapcsolatban nyílván sokakban kérdések merülnek fel. Igyekszem a héten egyeztetni és véleményeket gyűjteni a pályázókkal kapcsolatban, majd azokat és a saját véleményemet vegyítve meghozni a döntést, amit természetesen megpróbálok majd megindokolni is. De ez még a jövő zenéje, jöjjenek inkább a pályázatok:

DSt pályázata:

Bevezető:

2010-et írunk és lassan elérkezünk az idei válogatott szezon kezdéséhez, ezért mint eddig minden évben, idén is megpályáznám ezt a címet. A válogatott hazánk egyik legnagyobb jelentőséggel és felelőséggel bíró „szervezete”. Az a csapat/szervezet ami az egész országot képviselteti a határokon kívűl és egy olyan szervezet aminek a legtökéletesebb működéshez elengedhetetlen egy minden tekintetben megfelelő vezetőség ami később felépíti maga körül a válogatottat. A vezetői pozícióra szeretnék ismét felkerülni és bebizonyítani rátermettségemet/kompetenciámat a feladatkör legprofibb elvégzése mellett.

Célok, elképzelések:

A személyiségemből és hozzáállásomból adódóan a célok egyértelműek számomra, mindenből kihozni a maximumot. A lehetőség szerinti legjobb keret összeválogatása (kiválasztás) A szerepkör ezen része azért különösen megerőltető és felelősségteljes, mert rendkívűli komptenciát és objektivitást igényel a vezető részéről. A kiválasztás megtörténte előtt –majd után is- a közös célok világos jellemzése/lefektetése, játékosok közötti konfliktusok elsimítása és a kommunikáció játékon kívűli/belüli megteremtése. A közös elképzelések szerint megtervezni a működést (játék napok) demokratikus, de valamennyire kötött formában.

Struktúra:

A válogatott felépítését tekintve idén sem fog változni, mert a legfőbb vezető a Szövetségi kapitány lesz, akire azért hárul óriási felelősség, hogy a megfelelő embert válassza a Csapatkapitányi posztra, mivel ezen az emberen nagyon sok áll vagy bukik. A keret továbbra is 10 főből áll az én elképzeléseim szerint, amelyből egy helyet a CSK foglal.

A keret:

  • Teamwork: Fi14, sml, SoniC, DSt
  • volgare: bLk, huss, spinner
  • concussion: rmL, nEy
  • rape

n!faculty: shiddy
A kezdő csapatot: bLk, shiddy, sml, DSt és a keretből az aktuálisan legjobb formában lévő játékos fogja alkotni. A játékon belül az irányítást valószínűleg bLk és én fogjuk ellátni, de ha ez nem fog úgy működni ahogyan ezt elvárjuk, akkor valószínűleg Fi14 fog bekerülni a csapatba. A stYle csapatából hiányolhatnak néhányak neveket, de a döntésemet arra alapoztam, hogy a keretemből és legfőképpen a kezdőmből senki sem akarna stYleos játékosokat játszani akár azért, mert nem elég jók játékilag, akár pedig a különböző magatartási problémák miatt. A Teamworkből pedig kic$i nevét hiányolom én magam is, de az elmúlt évekkel ellentétben, idén nem lesz ideje a válogatottra a tanulmányai és a csapata mellett, így sajnos az ő awpjével nem fogunk tudni számolni, de remek alkalmi awpsek erősítik a kezdőt, így valószínűleg ebből nem lesz komolyabb probléma. A keretben sokak számára meglepetés lehet nEy személye, de mivel minden évben igyekszek legalább egy feltörekvő újoncnak lehetőséget biztosítani a keretben szereplésre, így ez most sem alakult máshogy. Idén nEyre esett a választás és azért, mert a mostani feltörekvő játékosok között csak ő emelkedik ki igazán és a játékával egyedül ő érdemelte ki a helyet az idei keretben.
A kiválasztott ötös tekintetében továbbra is elvetem azt az alternatív elképzelést, hogy bizonyos pályákon különböző embereket szerepeltessek. A kiválasztott kezdő fog gyakorolni minél többet és képviselni ellenféltől/maptól függetlenül az országot.

Eredmények/kompetencia:

Az idei nem az első alkalom, hogy így vagy úgy közöm lesz a válogatotthoz. Az elmúlt évek tekintetében, ha az egyéni eredményeimet nézem akkor 2004-től 2009-ig többnyire (1 szezon és néhány meccs) kisebb kihagyásokkal képviseltettem magam a kezdőcsapatban. A játékon belüli teljesítményem minden évben, akár objektívan, akár pedig szubjektívan is magáért beszélt és a statisztikák/vélemények szerint a legjobban teljesítő magyar játékos voltam minden szezonban. Abban a megtiszteltetésben lehetett részem, hogy 3 alkalommal a válogatott élére is állhattam és ebből az egyik alkalommal az én vezetésem alatt elértük a legjobb magyar Clanbase eredményt:
– 5-8. helyen végeztünk 2008-ban
A vezetésemmel minden alkalommal legrosszabb esetben bejuttattam a magyar csapatot legalább a csoportkörbe és ezzel hozzájárultam ahhoz, hogy a magyarokat előrébb rangsorolják és ne kelljen minden alkalommal kvalifikációs körben szenvedni, hogy kivívjuk a részvételt a tényleges versenyben. A tavalyi záróévem tekintetében ismét a csoportban voltunk, de az onnan való kijutás egy meccsen elúszott (Belgium) ellen ami egy csúfos szerencsétlenség következtében alakult, úgy, hiszen nekem elromlott a gépem és nem tudtam kordában tartani és kellően felkészíteni a csapatot a mérkőzésre, emelett még voltak egyéb apróságok is, de úgy vélem, hogy a kapitányságom alatt nem véletlenül volt ezaz első alkalom ahol a találkozás után a Belgák álltak fel vidámabban. Összességében azt hiszem, hogy akár egyénileg (2005 ESL ENC 5. hely – legjobb magyar válogatott eredmény), akár pedig a vezetésemmel sokat tettem az eddigi években a válogatottért és oroszlánrészt vállaltam az eredményekben amely a megfelelő kompetencia/személyiség és vezetői magatartás nélkül nem lett volna kivitelezhető.

Tapasztalatok:

Az egyéni tapasztalataim a vezetéssel kapcsolatban az évek során egyre bővülnek és igyekszem tanulni a hibáimból, hogy a jövőben mégtökéletesebben láthassam el a feladatom. A játék tekintetében a kompetenciám ugyancsak nőtt és jelenleg is tagja vagyok a 2009-es év legeredményesebb csapatának, melynek fennállásában és eredményességében ugyancsak kivettem a részem. A személyiségem tekintetében, ha a szubjektív megítélésemre vonatkoztatok, akkor úgy érzem, hogy megfelelő vezető vagyok, mert: felelősségteljes, kitartó, ambiciózus, kommunikatív, objektív, empatikus és realista jellemem van.
A konkurenciáról néhány sort: nem tudom, hogy kik jelentkeztek még erre a posztra, de úgy vélem, hogy sokan csak azt gondolják, hogy ezt a feladatkört tökéletesen tudják ellátni és mivel 99% hogy az idei lesz az utolsó itt eltöltött évem, így örülnék neki, ha megkapnám ismét a lehetőséget, mert idáig sem sült abból ki rossz.
A véleményemet olvasva bizonyára sokan kételkednek, de egy valami talán mindenki számára látszik, hogy komolyan veszem és érdekel a dolog. Ez pedig már fél siker, arról nem is beszélve, hogy amiket írtam azokat így is gondolom és irl az egyik érdeklődési körömet –munkapszichológia- mélyen érinti ez a téma, ezért talán ebből is származhat némileg előnyöm a konkurenciával szemben.

Kérdések&Válaszok:

1, Ha valóban alkalmasnak tartod magad a vezetésre és a kellő kompetenciáid is megvannak, hogy-hogy összeférhetetlenségi gondok akadnak a keret kiválasztásánál?

Nem a keretbe kerülésnél merülnének fel esetleges összeférhetetlenségi problémák, hanem a kezdőben való játék során jönnének ki bizonyos embereknél magatartásbeli gondok és esetleg játék közben való ütközések. A helyzet azonban az, hogy az elsődleges szempont nem ez, mert ezt tudnám kezelni, ha a magatartás problémás emberek lennének a legjobbak, de mivel játékon belül is tartok 5-6 embert jobbnak náluk, így nincs értelme berakni őket.

2, Egyeztettél e már a kereted tagjaival, hogy vállalják e a játékot?

Igen, egyeztettem a játékosokkal.

3, A csapat összerakásba nem szoktam beleszólni, de akkor is fura hogy a legutóbbi eredményeik mellet mégse szerepel egy style játékos sem a keretben, a többiek minőségileg megfelelően tudják pótolni őket ha valóban ekkorák az ellentétek?

Természetesen az elsődleges szempont a játék és ahogy fentebb már említettem, ebben vannak jobbak, ezért a magatartásbeli problémákat nem lesz szükséges kezelni, minőségi romlásról pedig egyáltalán nem beszélhetünk, mert a legjobbak fognak játszani.

4, Miből gondolod, hogy senki más nem alkalmas erre a posztra?

Az eddigi tapasztalataimra és az itt eltöltött éveimre alapoztam, hogy gyakorlatilag eddig bárki kapta a csapatkapitány posztot, nem felelt meg bizonyos kritériumoknak. A DoZeR esetében mindig az objektivitás volt a legnagyobb probléma és a külföldi téren való kompetencia. A bLk esetében pedig a tavalyi évben a kompetencia, de az nagyon, idén már talán megfelelő ember lenne a posztra, de tavaly még nem jött el az ideje, hogy ő legyen a kapitány. A többiekről pedig nem is írnék, mert rajtuk kívül az eddigi CSK posztot betöltő emberek halmozottan voltak problémásak. A jelenlegi konkurenciáról ugyan nem tudok, de az egészen biztos, hogy ha magamat nem veszem számításba, akkor egyetlen ember jöhetne szóba, ez pedig bLk. A saját személyemet pedig szubjektívan úgy ítélem meg, hogy alkalmas a feladat betöltésére, de úgy gondolom, hogy a lényeget és az elképzeléseimet már a pályázatomban leírtam.


zuGee pályázata:

Soha nem írtam még levelet a válogatott kapitánysága miatt, de most úgy érzem meg kell tennem, mert az időm és a motivációm is megvan hogy el tudjam vállalni ezt a szerepet.

Úgy gondolom hogy valamennyire ismernek már a sceenen belül és legalább 1 dolgot elismernek sokan, hogy van érzékem ahhoz hogy összetartsak egy csapatot, motiváljam őket illetve jó rálátásom van a csapat felépítésekre, összeállításokra. Ezen kívül összeszedtem annyi tapasztalatot a játékon belül illetve az elit rétegen belül, hogy maximálisan belelássak a dolgokba és ami számomra óriási előny a többi jelölttel szemben (pl DSt gondolom) hogy velem jóba vannak azok a játékosok akikből a válogatottat össze lehet állítani, jó kapcsolatot ápolok velük és valószínűleg nagy részük bízik is bennem.

Először is akkor rátérek a keretre:

keret: XploD, nkRRRR, DEv, sml, kic$i, shiddy, chery, DSt, SoniC, bLk és jó magam mint kapitány.

kezdő lu: nkRRRR XploD sml kic$i bLk

Tehát 2 játékos a csapatomból (stYle), 2 a volt csapatomból: teamwork illetve bLk a volgare csapatából.

Az arány tökéletes véleményem szerint és ez a kezdő bármire képes lehet!

Hogy miért?  Mind az 5 játékos jól játszik interneten is, azt hiszem nem kell ecsetelnem hogy nkRRRRnek az 5ös pingje lehetővé teszi hogy interneten is úgy muzsikáljon hogy véleményem szerint ott a helye a kezdő keretben óriási motivációja, skillje miatt. XploD nagyon jó játékos, aki megőrzi higgadtságát interneten keresztül és ha elvállalja a válogatottságot akkor nagyon motiváltan tenné azt és emellett ami nagyon fontos hogy irányító, és nem is akármilyen!
sml 2009 legjobb játékosának választották a cshu fórumozok amiben van is valami, mert valóban jó játékos, egy igazi madfragger akinek szintén az internetkapcsolata is jó mint nkRRRRnek szóval ott a helye a kezdőben!
kic$i aki az egész csapatban a legtapasztaltabb játékos, morált vinne a csapat életében, nagyon jól kijön a többiekkel, és emellett ami a legfontosabb hogy ő lenne a csapat WPse mivel nem mondok meglepő dolgot szerintem ha azt mondom hogy magasan Magyarország legjobb WPse!
bLk aki a volgare csapat meghatározó tagja, az előző idény kapitánya, aki ismeri tudja hogy egy nagyon jó képességekkel megáldott játékos, aki motivált, skilles és nagyon okos, ott a helye a kezdőben!

Tehát ez lenne az én álom kezdő csapatom, akikkel kellő gyakorlással bármit ellehetne érni!!!

Ezen kívül a cserepadon pedig:
 DEv, shiddy, chery, DSt, SoniC és jó magam ülnénk.

Ha esetleg valakinek lemondhatatlan dolga lenne, vagy bármi ami miatt nem tud elvállalni egy válogatott meccset a kezdő 5ösből akkor jöhetnének szóba a cserék.

Én ezt a kezdő 5öst tartanám mindaddig amíg nem veszek észre forma hanyatlást, motiváció hiányt, stb..stb.. ha valamelyik feltűnik és nem csak 1 pillanatra hanem huzamosabb ideig hátráltatja valaki valamilyen okból kifolyólag a válogatottat, azonnal cserepadra raknám és a helyére a legjobb formában lévő játékost raknám, persze olyat aki az ő helyére a legjobban illik! Tehát pl ha kiesne nkRRRR akkor a helyére DEv vagy SoniC. Ha kiesne kic$i, akkor a helyére chery, és így tovább…

Ami még nagyon fontos tényező, hogy mindenképpen szeretném azt elérni hogy ha esetleg megkapnám a lehetőséget és a bizalmat hogy összeállítsam a keretet, hogy a héten legalább 2x, de inkább 3x gyakorolna együtt a kezdő 5ös. Eleinte velük lennék mikor átbeszélik a taktikákat, helyeket, stb..stb.. és én össze is állítanék egy úgy nevezett ANTI-NT-t jó játékosokból hogy tudjanak gyakorolni ha esetleg nincs ellenfél.  az ANTI-NT -ben játszhatnának ha van kedvük a cserejátékosok hogy ők is formában legyenek illetve ott is megmutathatja valaki aki a kispadon ül hogy milyen formában van és mire képes és értelemszerűen ha valakinek nem megy a kezdő 5ösből és az ANTi-NTben mondjuk DSt nagyon pörög, akkor jöhet a csere… 🙂
Visszatérve a gyakoriságra, véleményem szerint a heti 2-3 gyakorló nap tökéletes alapjáraton, ha pedig jön egy mérkőzés akkor azon a héten ha a játékosok ideje megengedi, akkor szinte minden nap játszatnám a csapatot! De ezt érezni kell hogy mennyi a max, hogy nehogy az legyen hogy a játékosok „túljátszák” magukat és „kiégnek”.

És végezetül összegezném röviden hogy miért tartom magam megfelelő jelöltnek.

A játékom belüli tapasztalat, a játékosok ismerete, hogy ki kivel jön ki, ki kivel játszana szívesen együtt és ami a legfontosabb hogy ki mire képes ezzel azt hiszem hogy nagyon tisztában vagyok és sokan osztják a véleményeimet akár interneten akár lanon. Az időm engedi hogy elvállaljam a kapitányságot és mivel hogy most kedvem is van hozzá nem utolsó szempont hogy a motivációm a lehető legnagyobb a jelöltek között, ebben biztos vagyok. Emellett olyan gyakorlási elképzelésem van amit valóban végre lehet hatni, csak beszélni kell a játékosok fejével és felnyitni a szemüket hogy egy országot képviselnek és a világ legjobbjaival játszhatnak és ezért is kell véresen komolyan venni és a lehető legjobb teljesítményt nyújtani. Ezt a „játékosaim” fejébe építeném 🙂

Remélem megkapom a lehetőséget és bebizonyíthatom hogy alkalmas vagyok a feladatra/feladatokra és megmutathatja ez a keret hogy Magyarországnak igenis vannak jó Counter-Strike játékosai.

Kérdések&Válaszok:

1, Egyeztettél bárkivel is a leendő keretből mielőtt leírtad őket? Azaz Fixen ezek a játékosok fognak szerepelni a válogatottban vagy csupán ez egy tervezett keret?

Egyelőre nem egyeztettem egyik játékossal sem, de nagy valószínűséggel akiket leírtam azok vállalni tudják, egyetlen kivétel talán XploD, vele beszélni fogok mindenképpen erről. Ezen kívül gondolkoztam a játékosokon és van még elképzelésem a játékosok pótlására ha esetleg valaki visszamondja. Gondolok itt spinnerre, CristopheR-re és hussra.(pl) De nem tiltakozok az ellen sem hogy esetleg más játékos legyen befutó, ha XploD nem vállalja…

2, Hogyan tudnád megoldani mondjuk a dst vs dev vagy xplod dst ellentéteket? Szerinted nem hatna e negatívan az egész csapatra, hogyha ilyen ellentétek uralkodnának csapaton belül?

A DSt DEv konfliktust nagyon könnyedén, megvannak egymás mellett jelenleg, bár ki tudja addig mi lesz, de általában csak lanok után kapnak össze 🙂 Az XploD DSt ellentét már nehézkesebb, de ha a válogatottról és az eredményességről van szó szerintem mindketten félre tudják tenni az ellentéteket és meglesznek egymással. XploDot jól ismerem és biztosan tudom hogy ha tudja vállalni akkor komolyan veszi a válogatottat, és akkor szóba se jöhet egy személyes ellentét miatti hátráltatás.

3, Az elmúlt lanokon hallva a saját csapatoknak sincs idejük/energiájuk arra hogy gyakoroljanak. Hogyan tudnád elérni, hogy az általad eltervezett időben valóban legyen gyakorlás, és azok legyenek ott akiknek kell?

Van érzékem ehhez. Lehet hogy viccesen hangzik és nem is akarok nagyképűnek tűnni, de azt megígérhetem hogy ha megkapom a lehetőséget akkor áldozok az időmből hogy valóban olyan válogatott jöjjön létre ami nem csak az adott tétmeccsek előtt összeül 2 órára, hanem gyakorol és motivált az eredmény elérése érdekében. Beszélnék a fejükkel, de akiket leírtam a kezdő csapatba, azokkal nem igazán kell, mindegyiküknek nagyszerű a felfogása, csak egyszerűen nincs előttük a cél hogy mi motiválja őket. Viszont a magyar válogatott, az hogy Magyarországot képviseljék reményeim szerint megmozgatja a fantáziájukat, nem beszélve arról hogy a világ legjobbjaival mérhetik össze tudásukat, és szerintem ez a legjobb módja annak hogy valaki megmutassa a világnak hogy mit is tud, és ha a válogatottban valaki jól teljesítményt nyújt, azt mindenhol elismerik. Szóval a taktikáim megvannak hogy kit mivel motiválnám a gyakorlásra, azt eldöntöttem hogy akin érzem hogy nem szeretné és inkább nyűg neki, mint hogy elismerés és kihívás, azt nem fogom kérlelni, inkább hagyom és olyan kap lehetőséget aki hasonló képességekkel rendelkezik, de motivált.


4, Emlékeim szerint volt egy kezdeményezésed anno, hogy te megszervezel egy csapatot olyan játékosokból, akik eddig nem értek el semmit â013 még teamworkos időkben -, mi lett ezzel? Miért lett vége ha vége lett?

Igen, jól emlékszel!:)
Próbálkoztam egy olyan ötlettel amit leírtál, de sajnos a célegyenesben elbukott a tervem. Hogy miért? Valószínűleg kevés időm volt a rendelkezésemre(ha jól emlékszem 3 nap) és 3 nappal az adott lan előtt nehéz összerakni egy csapatot, de hozzáteszem, hogy majdnem sikerült. Tudom, a majdnem az csak majdnem, és ugyanúgy nem ér semmit mint a ha, de úgy éreztem hogy egy próbát megér, segíteni szerettem volna, a visszajelzések alapján így is 1-2 játékosnak tudtam segíteni 1-2 dologban, legközelebb ha több időm lesz akkor újra megpróbálkozom a dologgal. Érdekesség még, gondoltam megemlítem ha már ilyen kíváncsi vagy, hogy jelenleg napi 1-2 órában lan szervezésen töröm az agyam, ugyanis most hétvégén szervezem meg a Pest megyei Suli cs bajnokságot, az igazi nevén a CSMSZKI LAN 4. verzióját, ahol 23 csapat fog részt venni. Azt hiszem ez óriási szó, mivel még ICL-n sem gyúlik össze ennyi csapat, és az előző lanon amit ugyancsak én szerveztem 14 csapat vett részt és a visszajelzések csak pozitívak voltak, szóval gondoltam most megragadom az alkalmat egy kis reklámra a lan miatt.:)
Visszatérve az eredeti kérdésre azért lett vége akkor röviden, mert a játékosok pár nap alatt nem tudták elintézni pl a feljutást (Vácra vidékről) vagy akár a nevezési díj miatt.. vagy mondhatnék még pár példát, sajnos mindig közbejött valami, de ha több időm lett volna és előbb kapcsolok, lehet hogy sikerül egy csapatot, vagy akár kettőt össze rakni. Majd legközelebb!:)


django_R pályázata:

A Csapatkapitány pályázatara szeretnék jelentkezni, minden bevezető nélkül közepébe is vágnék;

Ki, kik lennének a stáb tagjai:

A döntéseket nyilván én hoznám de 3 embernek kikérném a véleményét mindenképp szóval talán őket lehet nevezni a szakmai „stábnak”, az első 2 ember DoZeR és bLk aki a játéktudásukon túl Kapitányi tapasztalataikkal is segítenének (blk-val már ezt meg is beszéltem DoZeR-t az idő rövidsége miatt nem tudtam elérni de, ahogy ismerem, kétlem, hogy nemet mondana). A harmadik személy Fi14 akivel, leginkább a taktikai részre koncentrálnánk (bár ebben a másik két említett stábtag is segítene).
Én egy igazi csapatmunkát képzelek el ahol minden döntés megbeszélésen Alapulna, amibe a fent említett urakon kívül a teljes keretnek megkérdezném a véleményét.

Mi lenne a keret, esetleges elképzelés már a kezdő felállásra, és a cserepadra is.

  • teamwork: dst, smilee, kic$i
  • volgare: huss, bLk, spinner
  • style: Xplod,nkR
  • Begrip: rape
  • ex-n!faculty: shiddy
  • ConcussioN: tiger, rmL

A keret kialakítást úgy kezdtem, hogy megnéztem az utóbbi egy év összes Lanjának összes play-off meccsét és azokat az embereket próbáltam kiválogatni, akik a legjobban teljesítettek egyénileg illetve azt is figyelembe vettem hogy ki milyen internet eléréssel rendelkezik(nyilván voltak emberek akik rossz nettel rendelkeznek de helyük van a csapatban viszont voltak olyanok is akik bár képességeik szerint beférnének de tudom, hogy annyira rossz a netük, hogy nem tudnának annyit hozzátenni egy ilyen netes mérkőzéshezhez mint egyenlő esélyek mellet pl. weppes :D).

Mi alapján alakulna ki egy-egy mérkőzésre a kezdő ötös

A kezdő ötöst a gyakorlások alkalmával alakulna ki de a map is meghatározná, hogy adott meccsen melyik 5 ember játszik.
Törekednék rá hogy minél kevesebb változás legyen a csapatban és valamennyire össze tudjanak szokni. Valószínűleg 3-4 ember fix lenne és max 1-2 változna a mapok függvényében de még ez sem biztos a gyakorlások alkalmával alakítanám ki („a stáb” segítségével a lu-t/kat).

Tervez e gyakorlásokat, ha igen hogyan és miként kívánja ezt megvalósítani, és mennyiszer?

Mint már említettem tervezek gyakorlásokat, kb. olyan mennyiségben és minőségben mint a tavaly blk vezetésével történt.
Közvetlen közelről nyomon követtem a tavalyi válogatott készülését és nagyon pozitívnak tartom azt a morált a csapaton belül amit blk ki tudott alakítani.
Ha megkapom a lehetőséget én is törekedni fogok erre. A készülés alatt elit külföldi csapatok ellen készülnének hazánk fiai hisz rape elég magas körökben mozog tudná szállítani a jobbnál-jobb ellenfeleket.
A mérkőzés előtti héten legalább 3-4 alkalmat szeretném ha készülne a csapat adott mapokra és a játékon túl taktikai megbeszéléseket is tervezek nyilván „a stáb” bevonásával.

Miért tartja magát megfelelő jelöltnek?

Az utóbbi 3 évben nap mint nap játszottam a magyar elit képviselőivel és ellenük is sok száz sőt valószínűleg még annál is több mixen így azthiszem meg tudom ítélni kik azok akik ebben a műfajban a legjobbak.
Ezen túl az itt felsorolt játékosok mindegyikével jó de legalábbis beszélő viszonyt ápolok (kivétel ez alol shiddy) és azt hiszem egy egyesítő személyiség vagyok aki semmilyen irányban nem elfogult és objektívan meg tudja ítélni az adott emberek kvalitásait és gyengéit és jó kommunikációs képességemnek hála az esetleges konfliktusokat is el tudnám simítani.

Az általam felsorolt játékosok nagytöbbségével beszéltem már és elválalnk a tagságot ha én lennék a kapitány ez azt hiszem önmagában elég jó ajánlólevél, főleg ha az utóbbi évek balhéira gondolunk.

1, Az eddigi évek tapasztalata alapján, az 5 ember is nehezen tudta összeegyeztetni a válogatottra szánt idejét. Ehhez képest a te elképzelésed optimális esetben is 8 embert vesz alapul, hogy tervezed az „egyeztetéseket”, illetve a stábtagokkal a közös kezdő kialakítást?

Próbáltam olyan embereket beválogatni, akik alapvetően viszonylag aktívnak mondhatók és sokat vannak online. Mindent meg fogok tenni, hogy a keret tagjai jutalomként fogják fel a lehetőséget és ne nyűgként bár azt hiszem ez természetes és egyértelművé teszem, hogy csak az lehet tag aki tud és akar tenni a csapatért.

2, Milyen taktikai része lenne a stábtagoknak?

A stáb tagjaival te elsősorban filával megnéznénk az aktuális ellenfél korábbi meccseit és figyelemmel követnénk a gyakorlást majd együtt megpróbálnánk javaslatot tenni a konkrét körökre alap felállásokra és ezt egyezetnénk a csapat tagjaival és így egy elég koherens és objektív elemzés jönne ki az adott map stratégiáját illetően amit aztán lehet tovább gyakorolni, hogy kijönnének a hibák és azokon is tudjunk változatni.

3, Hogyan törekednél az általad említett tavalyihoz hasonló morál  összehozására?

Először is próbálnám mindenkivel megértetni, hogy a szereplés nem kötelező hanem kiérdemelhető ha ezt megértenék (mint ahogy a tavalyiaknak sikerült) máris meglenne a kellő hozzáállás az esetleges vitákat még az elején lerendezném és megértetném a felekkel, hogy most a hazánkat képviseljük ami előrébb való mint az ego és a kicsinyes viták. Ezen felül aki ismer engem az tudja, hogy vidám természetű vagyok és ezt elég jól át tudom „ragasztani” azokra akik velem vannak szóval az alap hangulattal a készülés alatt nem lenne probléma.:) Bár arra oda kell figyelni, hogy jó hangulat nem feltétlenül egyenlő a jó morállal és az utóbbi a cél.

4, Jobb vagy rosszabb szerinted, hogyha a csapatot összerakó ember a keret tagja? Miért?

Szerintem mindkettőnek meg vannak az előnyei és a hátrányai is de én annak a híve vagyok ha olyan ember a CSK akinek bár megvannak a „szakmai” alapjai de még a gyanúja sem vetül rá annak, hogy a saját előmenetelét akarja elősegíteni. Ezen túl egy külső szemlélő könnyebben mond (akár negatív) kritikát mint valaki aki a részese volt egy adott mérkőzésnek.(bár jobban is látja mi történik én ezt úgy hidalnám át hogy 6.-ként spectből figyelném az eseményeket és fent lennék ventrin is és így bár kívülálló tudnék maradni mégis tökéletes rálátásom lenne az eseményekre).