Magyarország világbajnoki bronzérmes! Téma: Counter Strike

A Magyar nemzeti csapat 3. helyezést ért el az Egyiptomban megrendezésre kerülő 20 éven alulliak világbajnokságán!

Meglepetés. Talán ezzel a szóval is lehetne kezdeni ezt a kis összefoglalót a magyar válogatott egyiptomi teljesítményét illetően. De biztosan sokan ellent is mondanának ennek a szónak és valljuk be teljesen igazuk lenne. A sikertörténet kicsit korában kezdődött talán úgy 2005-2006 környékén, amikor is ezek a főként 19-20 éves fiatalok még csak a 16-17 éves korcsoportban kergették a labdát legtöbben a Sándor Károly futballakadémiáján az MTK-nál páran Győrben az ETO-nál és a többiek pedig szerte széjjel a honi és talán a külföldi csapatokban is. Már akkor megmondták a hozzá értő személyek, hogy ebben a csapatban sokkal több van, mint az előző generációban.

Ezek a fiatalok nagyon jó helyre kerültek nagyon jó volt ebben az időben és -még most is az hozzáteszem- az utánpótlás nevelés hazánkban főleg az előbbiekben említett futbal akadémia ahonnan 14 játékos fordult meg 2006-tól a különböző magyar utánpótlás válogatottakban. Nagyon jók voltak a szövetségi kapitányok és az edzők. Ezekkel a fiatalokkal kezdetben még az a Várhídi Péter volt, aki utánunk közvetlenül a nagyválogatott is irányította. Majd jött Sisa Ferenc, aki megalapozta ezeket a sikereket legfőképpen majd miután elkezdődött a magyar fociban a hollandéria mehett szegény Feri bácsi és jöhet egy holland szakember Wilco van Buuren néven. Majd ment is és az „elit” vb selejtezőkön leülhetett a kispadra az-az Egervári Sándor, aki most is kint volt Egyiptomban a csapattal.

A srácok miután kijutottak a 24 csapatos világbajnokságra az alábbi csoportba kerültek be.

– Magyarország
– Honduras
– Egyesült Arab Emirátusok
– Dél-Afrika

Első olvasásra mindenki legyint egyet, oh hát kik ezek? Hát lássuk akkor:

1. Mérkőzés 2009. 09. 27. 1. csoportmeccs

Magyarország – Honduras 0 : 3

MO: Gulácsi, Simon Á, Szekeres, Debreceni, Présinger, Dudás, Korcsmár, Koman, Gosztonyi, Simon A, Németh

Nagy mell kis foci ez volt erre a meccsre talán a legjobb szó. Hihetetlen gyenge focit láthattunk. Nagyon ki kezdte a média a srácokat, akik közül többet azt nyilatkozták, hogy vb döntőt játszunk, mindenki röhögött magyarosan egy jót a srácokon és kész. A Liverpoolban játszó -igaz jelenleg az AEK Athénban van kölcsönben – Németh Krisztiánt egyenesen szétszapulták a meccs után. De a srácok nem adták fel…

2. Mérkőzés 2009. 09. 30. 2. csoportmeccs

Magyarország – Dél-Afrika 4:0

MO:Gulácsi, Szekeres, Debreceni, Szabó J., Présinger, Gosztonyi, Korcsmár, Kiss, Koman, Futács, Simon A.

Gól: Korcsmár (49.), Koman (54. – 11-esből), Debreceni (72.), Présinger (90.)

Fociztak a Magyarok! Nagyon felszívták magukat és a második félidei játékok szemet gyönyörködtető volt és haza küldtük a Dél-Afrikai csapatot. Német Krisztián nem játszott a mérkőzésen, mert előző meccsen kapott egy rúgást.
Koman Vladimir a „honosított” játékos – Magyar anyja és ukrán apja van, de úgy néz ki a magyar válogatottságot választja, hát erre tényleg blk, szavajárásával kell élnem: Nem magyar hőfokon ég a srác – kiváló teljesítményt nyújtott. Egyébként Olaszországban focizik, ennek még lesz jelentősége a későbbiekben.
Következő meccs életbevágóan fontos volt…

3. Mérkőzés 2009. 10. 03. 3. csoportmeccs

Magyarország – Egyesült Arab Emírségek 2:0

MO: Gulácsi, Szekeres, Debreceni, Szabó J., Présinger, Takács, Simon A, Koman, Kiss, Futács, Németh

Gól: Németh 20., Koman 23.

3 perc elég volt ahhoz, hogy kiharcolja a magyar csapat a csoportelsőséget ezzel tovább jutva természetesen a csoportjából a legjobb 16 válogatott közé. Nem játszottak rosszul hazánk fiai, a csatársorban egyébként helyet kapott az a Futács Márkó aki jelenleg a Németország egyik csapatában a Werder Bremenben focizik. Koman ismét gólt szerzett és ismét nagyon jól mozgatta a magyar válogatottat. Továbbjutottunk jöhetnek a csehek, reménykedve, hogy csehül járnak.

4. Mérkőzés 2009. 10. 06 Nyolcad döntő

Magyarország – Csehország 2:2 tz: hun

MO:Gulácsi, Dudás, Szekeres, Szabó, Présinger, Gosztonyi, Kiss, Simon Á, Koman, Németh, Futács

Gól: Kiss 25., Koman 99.

Gyenge idegzetű embereknek nem volt ajánlott ez a meccs. 15. percben Kiss góljával vezetett a magyar csapat, de csak 10 percig mert a 25. percben jött is a cseh válasz. A rendes játékidőben nem is változott az eredmény. Hosszabbítás első perce a második Dudás Ádám hiba – támadó létére kellet jobb oldali védőt játszani, mert eltiltások és sérülések voltak a csapatban – és 2-1-re vezetett a cseh csapat. Minden veszni látszott, de a padlóról is felállt a magyar csapat pontosabban Koman Vladimir hatalmas szabadrúgás gólja felállította őket a 99. percben szóval 2-2 lett és ez nem is változott már. Jöhettek a 11-esek.

Büntetők

120 perc hihetetlen izgalma ez után jöhetnek az olaszok! Köszönjük Gulácsi.

5. Mérkőzés 2009. 10. 09 Negyeddöntő

Magyarország – Olaszország

MO: Gulácsi, Szekeres, Debreceni, Szabó, Zámbó, Koman, Kiss, Gosztonyi, Németh, Simon A

Gól: Koman 2. – 11 – esből, Németh 112., 117.

Ur isten. Hihetetlen. Csoda.

5 kiáltás 3 olasz – 2 magyar. Igen nagy meccs volt. A mérkőzés elején Németh K. buktatás miatt jogos büntetőt ítélt a játékvezető amit Koman értékesített. Előzőekben utaltam arra, hogy Komannak és az olasz csapatnak lesz még egy „saját párharca” tudni illik Koman korrabi csapatában együtt játszott az olaszok kapusával Fiorillioval és saját bevallásuk szerint rengeteg büntetőt gyakoroltak együtt és ezeket rendre megfogta az olasz kapus. Kapott is egy üzenetet Koman a meccs előtt az olasz kapustól – teljesen viccesen, állítólag jó barátok -, hogy tudja hova fogja lőni a büntetőt és meg fogja fogni. Hát ehhez képest Koman berúgta a második percben!

Jöttek a kiáltások olasz majd magyar részen. Ezen a ponton hozzátenném, hogy az olasz srác hihetetlen színészi játékot mutatott be. Volt egy idő, amikor kettős ember előnyben voltunk, de mi kaptunk gólt. Így mérkőzés végén az eredmény jelzőn ez a felirat ált: Hungary 1:1 Italy

Jöhetett a hosszabbítás megint. Izgalmas volt a 112. percig is a játék de ami akkor történt akkor szétrobbant a Veszprémi Sport büfé. Koman hatalmas labdáját Németh eltolta a kapus mellet majd begurította azt. Mindenki elkönyvelte a meccset olaszok kevesen vannak, fáradtak, mennének haza e helyett 2 percre rá Németh góljára jött a válasz. Védelmi hibák sorozata után egyenlített az olasz csapat. Mindenki traumába esett, egy újabb hosszabbítás? Áh, dehogy nekünk hosszabbítás. Mintha csak visszapörgették volna a 112. perc eseményeit a 117. percben Koman hatalmas labdád adott Némethnek, aki ahogy kell be is varrta azt. Sajnos Koman megkapta a második sárgáját így ki kell hagynia a negyed döntőt.

Hatalmas meccs, az év meccse magyar szempontból!

Összefoglaló

6. Mérkőzés 2009. 10. 13. Elődöntő

Magyarország – Ghána 2:3

MO: Gulácsi, Zámbó, Debreceni, Szabó, Présinger, Korcsmár, Kiss, Gosztonyi, Németh, Simon A

Gól: Futács 73., Balajti 84,

Ilyen szinten 1954-ben volt utoljára magyar csapat FIFA világversenyen. Rászolgálta a srácok, és döntött akartak játszani. Az ellenfél egy fekete afrikai csapat: Ghána.

Sajnos a mérkőzés nem úgy indult, ahogy akartuk. Koman hatalmas veszteség volt, hogy sárgái miatt nem játszhat így fel lett forgatva az egész csapat. Sajnos ez meg is látszott, mert az első félidőben megszórtak minket az egyébként hihetetlen ügyesen focizó ghánai fiatalok. A félidőben 2-0. Változtatni kellet. Változtatott is Egervári és a 73. percben Futács lövése után 2-1 módosult az állás. Sajnos hamar jött a válasz és 3-1 lett. 2-1-nél volt 2 lehetőségünk is a gólszerzésre, de sajnos nem sikerült. Kétgólos hátrányban pedig már nem sok esélyt láttunk a tovább jutásra, de ekkor jött Balajti, aki bevarrta a második gólunkat és 3-2 módosult az állás. Sajnos a továbbiakban a ghánai srácok eldugták előlünk a játékszert és 3-2 állásnál vége lett a mérkőzésnek. Magyarország kiesett és bronz meccset játszhat Costa Rica ellen.

7. Mérkőzés. 2009. 10. 16 Bronzmérkőzés

Magyarország – Costa Rica 1:1 tz: hun

MO: Gulácsi, Szekeres, Debreceni, Szabó, Zámbó, Gosztonyi, Koman, Korcsmár, Simon A, Simon Á, Futács

Németh beteg lett és nem tudta vállalni a bronz meccsen a kezdő csapatot így helyette Futács Márkó kezdett. Sajnos bele sem melegedett a mérkőzésbe és hatalmas rúgást kapott. Cserélni kellet, jött Németh. – Futács Márkó sérülése komolynak tűnik, jobbulást –
A mérkőzés elég egyhangúan folyt jöttek a Közép Amerikaiak mentünk mi. Ment minden a medrében. Egy helyzet itt egy ott. 81. percben pedig jött a pokol. Urena góljával megszerezték a vezetést a Costa Ricai srácok és Magyarország összeomlott. Hideg zuhany volt, mert előtte 2-3 elég nagy lehetőség volt előttünk csak nem éltünk a lehetőséggel. Teltek a percek már mindenki elkönyvelte szép volt srácok! De akkor abban a pillanatban Németh lelépett védőjéről, aki öt csak szabálytalanul tudta szerelni és ezzel büntetőhöz jutottunk. Koman elvállalta a 91. percben! Ha belövi, akkor egyenes büntetőrúgások, ha nem akkor végünk.

Koman belőtte!

Jöhettek a büntetők. És jöhetett Gulácsi parádéja! A magyar kapus nemes egyszerüségel 3 büntetőt védett ki és ezzel igájába hajtotta a Costa Ricai bronzos álmokat.

Bünettők

Hozzáteszem: Koman Vladimir kihagyta maga bünetőjét!:)

Magyarország ezzel bronzérmet szerzett Egyiptomban! Gratulálunk srácok!

Megérett a sok éves belevetett energia és készülés! Nem is lehet elmondani milyen siker ez a magyar foci számára és milyen nagy siker ezeknek a srácoknak. Hittek magukban és összekovácsolódtak!

Remélem, némelyik játékos előbb utóbb be fog férni a Nemzeti csapatba és akkor talán lesz keresni valónk.

Ciao all.