ICL 17 ESÉLYLATOLGATÁS Téma: Counter Strike

Szevasztok. Jelenleg 16 befizetett csapat indul cs 1.6-ban, és mivel nem tudok róla, hogy még jöhet valaki aki bele tud szólni az eredménybe, bátorkodom ismertetni a véleményemet a végeredménnyel kapcsolatban. Lássunk is hozzá.

Top 7-8:
CompulSivE : Az eddigi eredményeik alapján úgy vélem, hogy a jelenlegi csapatok mellet nem nagyon tudnak ennél jobb helyezést elérni. ICL 15-ön kikaptak attól a Fesztypincétől, akit a következő alsóági fordulóban az Exiled ejtett ki, ezért nem gondolom, hogy az Exileddel meccselhetnének a jobb helyért. Sajnos hosszab ideig nem nyomták aktívan az 1.6-ot, ami nem valószínű, hogy előnyükre vált. Mostanában viszont rendszeresen játszogatnak.

WiSDOM : Ebben a csapatban olyan játékosokat láthatunk, akik neten eddig elég jó teljesítményt nyújtottak, azonban a helyi hálózatos események folyamán kevésbé sikerül az otthoni formát reprezentálni, ezért véleményem szerint csupán a top8-ban jut nekik hely. Ha felpörögnek a netes skillek, akkor esetleg beférhetnek a top 5-6ba, azonban nem gondolom, hogy pont most lesznek kirobbanó formában a srácok.

Top 5-6:
Exiled : Úgy gondolom, hogy bzt aki mostanában a „lowok gatherjén” tengeti mindennapjait jó csere volt, mivel emlékeim szerint rsxnél jobb teljesítményt mutat általában. Ha az ecsikeféle színvonalon nem butult le a játéktudása és TIDZSE is hozza a verhetetlen netes formát, akkor akár előrébb is végezhetnek, hiszen viszonylag aktívan játszanak a többi játékoshoz képest. Azonban szerintem továbbra is csak a 6. helyre lesznek jók.

Quality: Nem véletlenül említettem az Exiled csapatát a 6. helyre, hiszen mint tudjuk itt még nincs helyosztó mérkőzés, azonban zuGee csapatában mindenképp tübb van papíron mint az Exiledben. Szerintem továbbra sem fognak tudni a Fesztypince elé kerülni, és ha információim nem csalnak, akkor a gyakorlást sem viszik túlzásba.

Top 4:
Fesztypince : A csapat nagyrésze nem veszi már túl komolyan a gamet, azonban shodli és saki egész tűrhető playtimeal vág neki a lannak. Cyraxot is sikerül olykor a szakdolgozat mellől inkább a 10-esmixeimbe rángatni, ezért valószínűleg a szokásos rutinos színvonalat fogják képviselni és nem hiszem, hogy ennél rosszabb helyre futnának be. Ha 16 csapat esetén 4 csoportot alkotnak a szervezők, akkor mindenképpen csoportkiemeltként nyitnak pénteken. Ezt feltételezve nem valószínű, hogy egy csoport második elveri őket, így az ágrajzban legkorábban felsőági elődöntőben kapnak olyan ellenfelet aki ellen megizzadnak.

Top 3:
Retired : Egy utolsó pillanatban összerakott csapatról van szó, azonban Iceman az egyetlen akinek a a neve talán nem odaillően csenghet. Nem vagyok 100%-ban tisztában a játéktudásával, azonban emlékeim szerint nincs egy szinten a plum és flash párossal. Assa mindig is a deadlyz egyik legjobb játékosa volt, ezért nagyjából beleillik a csapatba. Vick sem ma kezdte, bár mostanában nem töri össze magát gyakorlás terén. Ezeket figyelembe véve, ha mindegyikük jó formában lesz odaérhetnek a dobogó alsó fokára. Ha azonban nem jön össze a formaidőzítés akár 2-3 helyezéssel hátrébb is végezhetnek.

Top 2:
DISLIKE COCKS : Szinte biztos, hogy a csapattársaim nem értenek egyet azzal, hogy második helyre várom magunkat, pedig ennek számos oka van. Az egyik, hogy a csapat emlékeim szerint egyszer sem játszott a teljes linuppal a legutóbbi Lan óta (bár ez mondhatni szokványos). A játékidőket tekintve is kriminális a helyzet. Meglátásom szerint senki sincsen formában és mindenki csak próbál javítani az amúgy siralmas helyzeten. Marine szinte semmit nem játszik a munkája miatt, Tomor az inaktivitásból visszatérve a Magyar Public Serveren doublejump és hasonló színvonal mellet próbálja felfrissíteni a régi játéktudását, és néha Blaster is csatlakozik hozzá a publicplayerek hentelésében. Baranya pedig velem játszogat ha éppen itthon vagyok és sikerül ellenfelet kerítenem. Mivel általában este 11 kor sikerül játékra adnom a fejem és ma már nem hajnalig pörögnek a mixek 1.6-ban, sajnos sokszor csak CSGOzni tudunk. Ha valami véletlen folytán mindenki rátalálna az egyéni legjobbjára, akkor esetleg győzedelmeskedhetnénk.

Top 1:
JUDGEMENT : Vagy mondjam inkább, hogy Teamwork?:) Annak ellenére, hogy ICL 15-ön sikerült elvernünk őket és legutóbb pedig Dev meg kicsi mixét is sikeresen legyőztük (azonban egy Teamworknél gyengébb lineuppal érkeztek), őket jósolom a dobogó legfelső fokára. Ennek egyik oka, hogy ICL 15-ön tiger volt az ötödikjük, nem pedig weppes. Tiger is rendben van, azonban szerintem weppes mindenképpen jobb játékos. Akármennyi inaktivitás után képes 1-2 war alatt formába kerülni és mindenkit kiosztani. A másik oka, hogy szerintem ismét győzedelmeskedni fognak, hogy hetek óta játszogatnak majdnem minden este. Igaz, hogy komplett felállással nem láttam még őket gyakorolni, de én sem tudhatok mindenről. Az első helyük nagyban fogg függeni attól, hogy mennyire lesznek formában, mert a többi csapat is igyekezni fog és a rutin meg az évek mostanában nem mindig elégségesek.

Talán mindenki egyet ért velem abban, hogy ismét egy izgalmas lan előtt állunk, amelyen biztosan fognak születni meglepetés eredmények. A helyesírási hibákért elnézéseteket kérem, ugyanis sem időm, sem kedvem nem volt újra elolvasni. Ezúton is sok sikert szeretnék kivánni minden résztvevő csapatnak. Jó utat a lanra, ott találkozunk.

Getthoman