Esélylatolgatás ICL 19 Téma: Counter Strike

Üdvözlök minden kedves olvasót.

A hétvégén fogja kezdetét venni az ICL 19. állomása, amelyen ismét a szokásos kemény mag teszi tiszteletét 1.6-ban. Ismerős linupok és nevek láttán erősödik a gondolat bennem, hogy új csapatok már nem lesznek a jövőben sem. A létszám ezúttal mondhatni hervasztóra sikeredett, ami köszönhető annak is, hogy két erős csapat (gandzsabusz, WILD) addig szórakozott, míg végül egyik sem lesz jelen. Voltak pletykák esuba mixről is, ám ebből sem lett semmi. Mindenesetre legyünk pozitívak, volt már rosszabb is. A csökkenő tendencia mindenképpen látható, azonban szeretném megjegyezni, hogy örülök a F*** U és a honeybunny-féle mix ismételt jelenlétének.
Térjünk a lényegre. Ezúttal is a top 8 általam várt alakulását fogom kivesézni.

Top 7-8:
wine5: Legutóbb előrébb végeztek ugyan mint a wiw gaming, vagy akár az exiled, azonban reálisan és papírforma szerint csupán a csoportból kijutás fog menni a srácoknak. Szerintem a szétlövés folyamán el fognak vérezni egy csoport nyertes csapat ellen, majd később az alsóágon egy erősebb csapattól. Persze elképzelhető, hogy ismét tanúi lehetünk a NET és a LAN közötti különbségnek és egy erősebb(-nek vélt) csapatot képesek lesznek maguk mögé utasítani.

CryCore Gaming: Erősebb csapatnak tartom őket, mint a wine5, ezért őket várom úgymond 7. helyre. Ezek a playerek képesek belőni bárkit ha olyanjuk van, így akár előrébb is végezhetnek. Spyz, riviai és watch azok akikkel volt szerencsém többet játszani. Szerény véleményem szerint Spyz lehet a csapat húzóembere, de watch is képes behentelni egy topcsapatot ha elkapja a fonalat.

Top 5-6:
Exiled: Ők az örök kérdőjelek számomra. Hogy képes egy csapat lanon rendszeresen ilyen rosszul szerepelni azok után, hogy neten bármelyik langyőztes csapat méltó gyakorló partnere lehet? Meggyőződésem, hogy mindannyian tisztán játszanak, de mégis a homeplayer mint fogalom legjobb szinonímájaként emlegethetnénk őket. Minden LAN előtt úgy gondolom egy brutális, gatheren ellenük elszenvedett loss után, hogy na majd ezen a lanon döntőznek. Ezzel most is így vagyok, de gondolkodó ember lévén inkább hallgatok a mára már reprezentatív mennyiségű statisztikára, amely azt jelzi előre, hogy jó ha a 6. helyre odaérnek. Ettől függetlenül én bízom bennük és kívánom, hogy eljöjjön az áttorés számukra mert a top 3-ban lenne a helyük. Szerintem nem Dexi volt a csapat gyenge pontja, de ők nyilván jobban tudják. Mindenesetre mano leigazolásával bizonyosan erősödtek.

Fixtopkettő: Ha lennének helyosztók, őket várnám az 5. helyre. Mindegyikük elég sokat játszik mostanában, valamint egy új mix mindig új lehetőségeket és meglepetéseket tartogat az ellenfelek számára. Megvan bennük a skill és a tapasztalat, ámde figyelniük kell rá, hogy Zsuzsikalord ne részegedjen le már péntek este, mivel akkor esélyük sem lesz a jobb helyezésekre. Előzetes információim szerint ugyan azt tervezik, hogy piálnak és funolnak, de szerintem bizonyítani akarnak. Jobban fognak teljesíteni mint azt honeybunny pesszimista jóslatai állítják. Vanir és zsuzsika gatheren rendszeresen fenomenális játékkal kápráztatja el az embereket, amelyet ha sikerül LANon is hozniuk, akkor Árész és Zénó tapasztalata, valamint honeybunny tudása mellett igencsak jól muzsikálhat a csapat. Talán a top 4-hez még kevesek lesznek, de láttunk már olyan meglepetéseket, amelyektől az állunk leesett. Legyen így.

Top 4:
F*** U: Szerintem a bronzmeccsen elfognak vérezni vasárnap, mivel korántsem akkora csapatszellem uralkodik a csapatban, mint a Fesztyben. A gyakorló meccsek során kapott pofonok és lossok hatására majdnem oszlottak a srácok, ami semmiképpen sem jó jel. Ha az öreg BMCT-s fiuk nem tesznek rendet majd, akkor elszabadulnak a sértődött és tesztoszterondús indulatok. Véleményem szerint ez a csapat gyenge pontja, hiszen alapból ügyes, de méginkább tapasztalt játékosok alkotják. Bzt (alias a kis harcsa) neten igencsak húzza a teamet, valamint Kobybeast is rendszeresen csinál idegbeteg állatot ellenfeleiből egy-egy vad megmozdulása után. Bub, fio és Jet Pack kevésbé ingadozó teljesítményükkel és sokéves rutinjukkal fogják biztosítani a csapat számára, hogy egy a nevükhöz méltó helyen végezzenek. Ha jól jön ki a lépés, akkor akár a Fesztypincét is maguk mögé utasíthatják, azonban szerintem erre kevesebb az esély.

Top 3:
FeSzTyPiNcE: Mindegy milyen néven neveznek a srácok, mindenki tudja, hogy ha LAN, akkor ott a helyük. Ők azok, akik rendszeresen meccselnek a legjobb helyekért és általában csupán egy atommagnyival maradnak le róla. Ettől függetlenül mindig jókedélyűen és vidáman távoznak vasárnap délután. Igazi csapatként játszanak és eszerint is viselkednek. Mindegyikükben megvan a „rutin meg az évek” és rendszeresen megvadul 1-2 ember aki a többiek tudására és egyenletes teljesítményére hagyatkozva lehozza a meccset. Rendszerint sakietól kell tartani, aki shodlivel karöltve igen bosszantó kombinációt képes alkotni. Kishaki, nimand és Cyrax nem viszi túlzásba a gyakorlást (ahogyan máskor sem:), így tőlük nem számítok kirobbanó egyéni formára, csupán a szokásosra. Meglátásom szerint vasárnap délután ismét a bronzérem fog csillogni a srácok nyakában.

Top 2:
DISLIKE COCKS: Nem újdonság, hogy magunkat rendszeresen második helyre írom az esélylatolgatások során. Ennek elsősorban az az oka, hogy nem szeretnék túlságosan bizakodónak, vagy beképzeltnek tűnni. Másodsorban igen erősen ingadozó teljesítmény jellemzi az egész csapatot és ki tudja, hogy éppen milyen formában leszünk. Marine a munka, suli és barátnő háromszögben tengődik, azonban valószínűleg ismét kirobbanó formáját fogja hozni. Superman egy néhány hetes mélypontjából kilábalni látszik, ezért remélhetőleg ő is hozza a tőle várható szintet. Blaster csekély playtimeja már mondhatni szokványos, ahogyan az ezt sosem tükröző, jó teljesítménye is. Az igazi kérdőjel mindig Baranya, valamint jómagam. Ezzel kapcsolatban nem szeretnék előzetes jóslatokba bocsátkozni, ugyanis Sanyi rendszeresen egyik nap magabiztosan zsebeli be a meccs embere címet, míg következő nap egy siralmas kiégés után bizonygatja, hogy nem játszik a lanig. Az utóbbi időben én sem találom a helyemet, azonban ez az utóbbi idő egyre csak hosszabb és hosszabb, így kénytelen vagyok rádöbbenni, hogy csupán ennyire vagyok képes. Ha Baranya és én is képesek leszünk felpörögni, akkor bizonyos, hogy a teamwork sem fog megállítani minket.

Top 1:
Teamwork: Talán nem meglepő, hogy a magyar scene meghatározó alakjait várom első helyre a végjáték során. Megannyi versenyen bizonyították már, hogy egy igazán rutinos és skilles brigádról beszélünk, akiknek ott a helyük a dobogón. Olykor olykor becsúszott egy-egy loss, ámde alsóágon rendszerint összekapják magukat és a legmélyebb kátyuból is képesek kimászni. Ezt láthattuk tőlük a legutóbbi 1.6 LANon is, ahol alsóágról egy bukott első meccs után képesek voltak zsinórban 3 wart nyerni és ezzel maguk mögé utasítani szerénynek nem éppen nevezhető csapatomat. Remélem zuGee és miniB nem fog tudni ellenállni a környéken terjengő jó illatoknak és kellően bepunnyadnak a döntőre :), amely boritékolhatóan izgalmas lesz.

Igyekeztem reális képet festeni az elkövetkezendő hétvége végeredményéről és nagyon remélem, hogy nem bántottam meg senkit. A nevezettekkel találkozunk a lanon, a többieknek pedig jó HLTV nézegetést. Ezúton szeretnék mindenkinek sok sikert kívánni. Köszönöm a megtisztelő figyelmeteket.

Getthoman