Offtopik blogok Téma: Counter Strike

Pár héttel ezelőtt nagy vitát kavart egy bejegyzés, aminek témája teljesen elütött mind a Counter-Strike-tól, mind az elektronikus sportoktól, és egyéb, az OGC oldalcsoporthoz tartozó játékok témájától.

Pár héttel ezelőtt nagy vitát kavart egy bejegyzés, aminek témája teljesen elütött mind a Counter-Strike-tól, mind az elektronikus sportoktól, és egyéb, az OGC oldalcsoporthoz tartozó játékok témájától.

A probléma abban áll(t), hogy sokan nem tudják eldönteni egy-egy blog címe alapján, hogy az mégis mi lehet, viszont miután a counter-strike.hu-t (és egyéb OGC-s oldalakat) látogatják, így az első bekezdésben taglalt témákra számítanak, és ha nem azt kapják, az zavarja őket.

A problémára – ideiglenesen mindenképp – megoldást nyújt a következő: a mai naptól egy új szabályzati pont lép életbe a blogokkal kapcsolatban, mégpedig az, hogy ha a bejegyzésed tartalma nem kapcsolódik a Counter-Strike-hoz, az elektronikus sportokhoz, netán az OGC oldalcsoport más játékaihoz és szolgáltatásaihoz, illetve nem kapcsolódik szorosan a játékosközösséghez, lanokhoz, ligákhoz stb., akkor köteles vagy azt a címben feltüntetni, méghozzá a következő módon: a címbe beleírod, pontosabban azzal kezded, hogy [OFF].

Az előbbi konkrét példára levezetve:

defcon „Új Szuperszámítógép?” bejegyzésének következő részének címe helyesen: „[OFF]Új Szuperszámítógép 2?”. nyihah blogjának címe helyesen: „[OFF]Hírek a nagyvilágból vol #1”.

Remélem érthető, világos és egyértelmű minden, főképp az, hogy csak mostantól lép életbe ez a szabály (pontosabban még ezt is „gyengítjük”, egy-két hét türelmi időszak lesz, amikor csak a hozzászólások közt, netán üzenetben jelezzük, hogy ha elfelejtkeznétek e szabályról, majd ezen türelmi idő lejárta után fogjuk csak egyből törölni a blogokat – ugye mindenki tudja, hogy lehet utólag szerkeszteni (vagy akár törölni is) a saját blogokat?).

Természetesen ez – mint ahogy a harmadik bekezdésben jeleztem – ideiglenes és fapados megoldás, amint lesz rá kapacitás, megpróbálunk oly módon változtatni ezen, hogy már a bejegyzés írásakor, a kategória kiválasztásnál vagy egyéb módon lehessen jelezni, ha nem teljesen idevágó blogot akarunk közzétenni.