RIP demoman? Téma: Counter Strike

Megjött a várva várt update de móka és kacagás helyett főleg shitstormot hozott. Megérte?

A móka részéről az updatenak itt találtok leírást ezt nem is részletezném semmi világmegváltó :http://www.teamfortress.com/loveandwar/

Foglalkozzunk inkább azokkal a dolgokkal melyek az apró betűs részben van elrejtve. Kezdve az érthetőtől a szarig.

Axtinguisher: mostantól elölről csak a minicrit járt az igazi krites szopatás az meg hátulról. Lehet ezzel sok pyro örökre megutál de ez egy érthető és szerintem jó döntés volt. Miért is? Eddig a legtöbb égő kasztot ezzel a fegyverrel rögtön meglehetett ölni egy ütéssel kvázi backstab akárhonnan. Ezentúl méltóan a spyro elnevezéshez mostantól csak hátulról szól a háleluja.

Minigun: mostantól nincs sarok mögül kiugrálás és rögtön aprítás hiszen a sebzés és a pontosság csak 1 mp tüzelés után áll be a meg szokotra. Őszintén nem tudom hogy ez jó döntés volt-e. Érthető a szándék hogy egy heavy ne egy sarokban vadászon az ellenre hanem tolja a támadást/védekezést, de a vanilla fegyverek nerfelését mélyen ellenzem ne 7 év után változtassuk már meg az ALAP fegyvereket.

Stickygun: WORST.DECISION.EVER. Aláírom a demo a játék legerősebb kasztja egy jó játékos isteni magaságokba tud emelkedni. Milyen lehetőségek lettek volna a nerfre? Mondjuk 8 helyett 6 sticky vagy mínusz 15% damage. Ehelyett mit kaptunk?
Ha nem vársz kilövés után 2 mp a sticky lófasztsem sebez. Mondhatjátok hogy de hiszen ez semmi 2 mp. De mit is jelent ez? Demo kritznek ezentúl semmi értelme nincs. Az ellenfél nem várja meg azt a két másodpercet hogy teljesen hasson a sticky inkább pofán lőnek. A demo a játék legrugalmasabb kasztja ezentúl max campelésre jó a stickyvel. Legszebb öröm a káröröm mondják, ezentúl kompetitív játékban a scoutoknak sokat nem kell fosnia a demótól. Grat Valve. Még ha pubon érne vmit ez a nerf de hát így sentryt kiszedni szegíny négernek elég kínkeserves lesz pláne ha több is elvan dugva a sarokban.

A kérdések hogy vajon mi lesz most a competitive scene-el? Végre létrejön a már régen hangoztatott pro_mod?
Újra két demo lehet egy teamben? Vagy egyszerűen a war cfg-be kiiktatják ezt a nerfet? Eljött a premdives demoknightok kora?

Reméljük a legjobbakat. Küldjön erőt azoknak a magyar csapatoknak akiknek még van hátra meccsük az idei szezonból.