Magyarország leghíresebb szerverei Téma: Counter Strike

Sziasztok, üdvözlök mindenkit! A pályafutásom egészen kiskoromból kezdődöt még a rózsaszin párduc pc-ben. Szerintem mindenki tudja milyen élmény pc-n játszani. 2006 óta csinálok szervereket kisebb nagyobb sikerekkel. 2008-ban fogtam hozzá az egyik legsikeresebb szerveremhez a Counter Strike 1.6 By EL DORADO (Igen elég vicces szervernév, de akkor még ez nem volt lényeges.) 2009-ben fogtunk hozzá ha jól emlékszem Atesszel a Magyar Public Szerver Only Dust2 szerveréhez ami rövid időn belül top1 lett Gametrackeren. Nem kellet hozzá sok idő körülbelül 2 hét.(hihetetlen de igaz) Egészen 2009-2013-ig ment a Szerver. 2014 Augusztus 30.-án megnyílt újra a szerver  ami jelenleg is top1 [112] rankkal gametrackeren. Bemutatkozásomról röviden ennyi.

Ismerősök, barátok hogyan fogadták a cs-s „életed” ? Mivel ugye szerver tulajdonos voltál illetve vagy is egy magyar top 1 szerveren nem sok idő jutathatott rájuk.

Igazából a barátaim mutatták meg a játékot és sokat átjártunk egymáshoz játszani amikor még kisebbek voltunk. Most már hogy felnőttünk mindenki dolgozik, vagy tanul még. Nem szeretem kimondani, de még ebből is pénzt keresek. Vannak barátok akik mondják, hogy menjünk kocsmába. Én nem vagyok ellenére és megyek is, ezért úgy alakítom a napom hogy a játékosoknak is megfeleljek és a barátok, barátnőmnek is. Kevesebb időm van játszani, de azért mindennap foglalkozom a szerverekkel.

„Szerverekre”? miért már több is van?

Nos a 2. szervert azért csináltam meg, mert megkért egy ismerősöm (igen barátom) hogy legyen egy olyan szerver is már végre ahol több map van. Így most már ketten csináljuk a szervereket és mindig megbeszéljük.

Feltűnően magas minőségűek a szerverek. Ennek mi vagy ki köszönhető?

A magas minőségű szerverek a nextgenhost.hu-nak köszönhető. Én túlságosan nem értek hozzá, de ha jól tudom 120 a tickrate és azt jelenti hogy 120 képkocka/mp vagy valami hasonlót. Lényeg, hogy 3mb netem van és 7-8 ping. Bár ez sok mindentől függ. Annyit tennék még hozzá, hogy máshol örüljön az ember ha 60 tickratet kap a szerveréhez, sőt.. Van egy lány akivel khm.. Na tudod, hogy van ez ne menjünk bele a magánéletembe. Lényeg, hogy gondolta át megy másik szerverre játszani mert ő hisztizik nekem. Igen át is ment de 130-140-es pingje volt és kidobálta. Nálunk Romániából 35-40 pinggel lehet játszani bárhonnan a térségben. Angliából 50-es ping az átlag. Magyarországon 2-20 normális internetelérhetőséggel.

Ennyi év alatt rengeteg tudás tud felhalmozódni az emberben. Kerestek már olyannal, hogy „taníts”, vagy esetleg fordult már meg a te fejedben, hogy valakinek átadd ezeket?

Igen. Kértek már meg! Most jelenleg egy lányt tanítok meg mindenre. webadmin,ftp használata. Persze ez mindig az én javamra válik, mert egyre kevesebb dolgom lesz a szerverrel ha ezt a tudást átadom.  Vezető helyettes nálunk Smilee^^ néven és már elég ügyesen kezeli a dolgokat. Úgy kezdtük hogy amx_unban steam id_23413213 körülbelül harmadjára értette meg hogy oda kéne még egy macskaköröm is. Szóval nehéz megtanítani az embereket mivel mindig hamar felejtenek és újra és újra el kell mondani nekik. (néha idegesítő)

Tervezed közeljövőben, hogy meg jelensz e LAN-on? Akár 1.6 ban (Igen mivel lehet, hogy lesz) vagy CS:GO-ban?

Igen, tevezzük a társtulajdonossal, hogy megyünk ICL-re ha lesz még Counter Strike 1.6-ban. Persze csak hobbi szinten.N em igazán vesszük már komolyan az ilyen dolgokat, de ha egyszer bekerülök egy komolyabb társaságban meg gondolnám hogy komolyan veszem-e a játékot. A CS:GO-val kapcsolatban annyit szólnék, hogy még ki se próbáltam hiszen mindig is csak a Counter Strike 1.6 foglalkoztatott. Próbáltak már rávenni, de nemet mondtam rá.

EL DORADO gyors kérdések:

  1. Kedvenc mapod? – Hmmm jó kérdés. Szerintem aki évek óta játszik annak a de_dust2, nekem az inferno a kedvenc pályám a második pedig nuke a papírmap. 🙂
  2. Véleményed szerint ki Magyarország legjobb cfg-se? – Nos nem szoktam az ilyeneket megvitatni másokkal, de ha már alkalom van ő is részesüljön a jóból. Véleményem szerint Magyarországon jelenleg {#hu}Mforce a legjobb configos, hiszen még nem volt olyan dolog amire ne talált volna megoldást. Laggoltatták a szervert? 5 percen belül megcsinálta. Köszönöm az ő munkáját a továbbiakaban is!
  3. Ki a kedven jákékosod? – Kedvenc játékosom van, kettő is. Egy férfi játékos és egy női. A férfi játékos neve: {#hu}Joker_Bio vele napi szinten beszélek (álltalában sík részeg minig, így jókat nevetek rajta.) A női játékos pedig {#hu}Smilee^^ Akivel ugyancsak szinte egész nap tartjuk a kapcsolatot. Neki a játék stílusa vicces mivel nő így sokat „bénázik” ha mondhatom így. 🙂

Köszönöm, hogy a feltehettem eme pár kérdésem. Valami, amit még meg szeretnél osztani velünk?

Én köszönöm eme lehetőséget. Esetleg ha van kedvetek nem csak mixelni hanem „funolni” is akkor nézzetek be bátran a szerverre és ha netán nem tetszett elnézéseteket kérem! Ileetve ha bármi kérdésetek van privát üzenetben vagy hozzá szólásban várom!